Πολεμικές δηλώσεις Τούρκων κατά Γαλλίας και Ελλάδας: «Εάν πιστεύετε ότα θα σας σώσει ο Μακρόν κάνετε λάθος» – Απειλούν και το Γαλλικό ναυτικό!



Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε για ακόμη μια φορά ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, είπε τα εξής:

«Εαν πιστεύουν πως ο Εμμανουέλ Μακρόν θα σώσει την Ελλάδα, κάνουν ένα τεράστιο λάθος», είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν ενώ προχώρησε σε μια άκρως πολεμική ρητορική κατά της Γαλλίας, λέγοντας πως το γαλλικό ναυτικό θα εξαφανιζόταν αρκετά μίλια μακρυά μπρος στην θεά του τουρκικού.

Μιλάμε για απίστευτες δηλώσεις που δείχνουν το τι έρχεται στην περιοχή.


Δείτε το βίντεο:




Νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ» όλες τις σημαίες από τις «αμφισβητούμενες βραχονησίδες».

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι η επιχείρηση των Τούρκων καταγράφηκε και σε βίντεο «το οποίο στη συνέχεια στείλαμε στην ελληνική κυβέρνηση».

Φαίνεται ότι το ζήτημα με τις ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες πέριξ των Φούρνων έχει ενοχλήσει πολύ τους Τούρκους και φαίνεται ότι θα το χρησιμοποιήσουν και προεκλογικά. Ο σύμβουλος του Ερντογάν τώρα λέει ότι επρόκειτο για μια μυστική επιχείρηση και πως υπάρχουν και αποδείξεις τις οποίες μάλιστα οι τουρκικές αρχές τις έδωσαν και στην Ελλάδα!

Οπως φαίνεται η απόκτηση των Fremm φοβίζει τους Τούρκους. Επίσης φοβίζει και το ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Οι φρεγάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με πενταετή συμφωνία leasing και αμέσως πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού θα αναλάβουν να εξοικειωθούν με τα νέα πλοία, ώστε ώς το τέλος του θέρους να είναι απολύτως μάχιμα.

Οι φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, όχι «γυμνές» αλλά με τον πλήρη εξοπλισμό τους, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και υψηλής ακρίβειας και εμβέλειας αντιαεροπορικών συστημάτων. Η απόφαση αυτή για leasing ελήφθη από τους Γάλλους ως αναγνώριση της επείγουσας ανάγκης του ΠΝ να διατηρήσει τη δυνατότητα παρέμβασής του στο Αιγαίο, κυρίως όμως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη λήξη του πενταετούς leasing των δύο φρεγατών τύπου Fremm (δηλαδή το 2023), η Ελλάδα θα παραλαμβάνει και το πρώτο πλοίο τύπου Belh@rra, που θα συνιστά, ουσιαστικά, μια μεγάλη κορβέτα με δικτυοκεντρικό σύστημα επικοινωνίας. Παρότι οι συζητήσεις για την αγορά των νέων Belh@rra έχουν ξεκινήσει πριν από περίπου τέσσερις μήνες, η τελική συμφωνία φαίνεται να είναι αρκετά κοντά για την απόκτηση 4 πλοίων.

Μάλιστα, το leasing των δύο φρεγατών τύπου FREMM, ουσιαστικά, λειτουργεί ως δικλίδα ασφαλείας για τη συμφωνία. Πέρα από τις δύο φρεγάτες, η συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι περιλαμβάνει πρόσθετες λεπτομέρειες οι οποίες θα προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Γάλλοι ουσιαστικά δεσμεύονται ότι για όσο καιρό υπάρχει ανάγκη προμήθειας πυραύλων τύπου EXOCET από την Ελλάδα, αυτοί θα παραχωρούνται έως ότου οι υφιστάμενοι ελληνικοί ανακυκλωθούν.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα στρέφεται προς το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά, αποσκοπώντας σε μια στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, όπως την αντιλαμβάνεται και επιχειρεί να την υλοποιήσει ο γάλλος πρόεδρος.

Οι υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (τεχνολογίας stealth) και την ισχύ των οπλικών συστημάτων τους, σηματοδοτούν μια αλλαγή οπτικής από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και τούτο, διότι τα συγκεκριμένα, υψηλής τεχνολογίας σκάφη δε διαθέτουν απλώς αντιαεροπορικά συστήματα αυτοάμυνας, όπως οι φρεγάτες που διαθέτει τώρα το ΠΝ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αντιαεροπορική προστασία περιοχής και να αποτελέσουν παράγοντα κυριαρχίας σε ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές των εν λόγω φρεγατών, πρόκειται για υπερσύγχρονα πολεμικά σκάφη, με εξαιρετικές δυνατότητες στον αντιαεροπορικό αλλά και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Η Fremm έχει εκτόπισμα 6.000 τόνων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 27 κόμβων, ενώ το πλήρωμά της ανέρχεται σε 143 άτομα.

Διαθέτει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα MBDA SYLVER A43 VLS με 16 πυραύλους Aster-5 και το πυροβόλο Leonardo OTO Melara των 76 χιλιοστών, αλλά και μια πληθώρα πολυβόλων και άλλων φορητών οπλικών συστημάτων.

Ξεχωριστή ισχύ στην Fremm προσδίδουν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι EXOCET, αλλά και οι τορπίλες ΜU 90, που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Fremm βασίζεται στο συνδυασμό βλημάτων μικρού-μέσου βεληνεκούς τύπου Aster-15 και βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς τύπου Aster-30.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ανωτέρω αποκτούν μεγάλη αξία, εάν ληφθούν υπόψη αφενός η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η ύπαρξη φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και αφετέρου οι συνομιλίες της Αθήνας με τους γείτονές της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του