Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο: Επιταχύνετε για προαπαιτούμενα και χρέος





Διπλό μήνυμα προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επιτάχυνση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και την άμεση ολοκλήρωση των συζητήσεων για το χρέος, έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπό τη σκιά της άρνησης του Ταμείου να αποκλείσει επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου για τις αρχές του 2019 αλλά και των έως τώρα άκαρπων συζητήσεων με τους εταίρους για ελάφρυνση του χρέους.

Σε σύντομη δήλωσή της, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημείωσε πως είχε «παραγωγική» συνάντηση με την ελληνική αποστολή, κατά την οποία συζητήθηκε η «σημασία» του να «ολοκληρωθούν άμεσα οι συζητήσεις για το χρέος» και του να επιταχυνθεί η υλοποίηση των πολιτικών που προβλέπει το πρόγραμμα. Η κα Λαγκάρντ σημείωσε πως χρέος και μεταρρυθμίσεις είναι δύο κρίσιμα ζητήματα για την τόνωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας αλλά και προκειμένου να ενεργοποιηθεί η χρηματοδοτική βοήθεια του Ταμείου.

Αναλυτικά η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ:

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δυο είναι καίρια για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών της Ελλάδος και τη διάθεση της χρηματοδότησης του ΔΝΤ».

Στη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ μετείχε και ο Πόουλ Τόμσεν, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη είχαν και ξεχωριστή συνάντηση με τον Πίτερ Ντόλμαν, τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και με στελέχη του δημοσιονομικού τομέα του ΔΝΤ.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του