Έλληνες Ολυμπιονίκες κατά κυβέρνησης: «Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ - Τρώμε από τα συσσίτια»! - Δεν έχει παραιτηθεί κανείς



Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες είναι πραγματικά παλικάρια, καθώς καταφέρνουν να φέρνουν μετάλλια και επιτυχίες παρά τις αντίξοες συνθήκες.



Συνθήκες που ζουν μόνο αθλητές τριτοκοσμικών χωρών της Αφρικής, καθώς έχουν φτάσει στο σημείο να δηλώνουν ανοιχτά πως δεν έχουν να φάνε! Η κυβέρνηση, αλλά και η πλειονότητα του φιλοκυβερνητικού Τύπου αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξη τους και τους θυμάται μόνο όταν φέρνουν κάποιο μετάλλιο στη χώρα.

Όλους τους άλλους μήνες, τους αφήνει να πεινάσουν και να παλέψουν απέναντι σε ξένους αθλητές χωρίς να έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να προπονηθούν και φυσικά ούτε καν τα χρήματα για να πάνε να κάνουν τις απαραίτητες φυσιοθεραπείες τους, όπως είπε και ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Χθες ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το χρυσό στην Ελλάδα, το δεύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και στις δηλώσεις που έκανε άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την αδιαφορία της κυβέρνησης.

«Δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί με εμάς, αλλά δεν θα κάτσω να γκρινιάξω, ακούσατε τον Ιακωβίδη» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στον στίβο είμαστε λίγο πιο τυχεροί γιατί στον στίβο υπάρχουν κάποιοι αγώνες, όπως τα Diamond League και τέτοιοι αγώνες υψηλού επιπέδου που δίνουν κάποια χρήματα, αλλά είναι από εκεί. Εγώ δεν έχω πάρει λεφτά από την Ελλάδα. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ» συμπλήρωσε.

Ακόμα πιο συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει ο Μίλτος για το Τόκιο, όταν και ουσιαστικά είχε πει πως οι αθλητές τρώνε από τα συσσίτια!

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει», είχε δηλώσει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου.

Την αρχή βέβαια την είχε κάνει ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος μετά την συγκλονιστική προσπάθεια του ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην καριέρα του γιατί «δεν αντέχει άλλο»! Δεν αντέχει τη φτώχια, την ανέχεια, την επαιτεία. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με… λυγμούς αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

«Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής. Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Τελικά η προσπάθεια των χρηστών στα social media φαίνεται πως απέδωσε καρπούς αφού σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αρκετοί χορηγοί επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και εξέφρασαν τη θέληση να βοηθήσουν.

Οι υποψήφιοι χορηγοί φέρεται να επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του όταν αυτός επιστρέψει στην Αθήνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάτι τέτοιο αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο ο Ιακωβίδης να βρει την στήριξη και να πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του, με στόχο να βρεθεί στο Παρίσι το 2024.

Τη στήριξη τους προς τον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, που ξέσπασε και προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης, εξέφρασαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα φέρνοντας μαζί και το τρόπαιο του ΝΒΑ, έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Έλληνα αρσιβαρίστα, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να τα σηκώσει μόνος του». Μάλιστα ο Γιάννης είπε: «Χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε κι είπε πως ένιωθε και δεν το κράτησε μέσα του». Μάλιστα, ο Θανάσης άφησε να εννοηθεί ότι θα βοηθήσουν κι οι ίδιοι τον Ιακωβίδη.

Αλλά ακόμα και ο Στέφανος Ντούσκος που κατέκτησε το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα υποστήριξε πως «δεν είχα καμία απολύτως στήριξη από την Πολιτεία».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και η Άννα Κορακάκη, η οποία μετά την κατάκτηση της 6ης θέσης άφησε αιχμές για το lockdown και την έλλειψη αγώνων που είχε εξαιτίας τόσο των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, όσο και για των εγκαταστάσεων στις οποίες προπονείται, αλλά και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα, την οικογένεια του, τους προπονητές του κτλ. αλλά δεν αναφέρθηκε στην Πολιτεία, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για την αδιαφορία του κράτους.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ΕΡΤ «ξέχασε» να μεταδώσει τον πρώτο του αγώνα. 

Ευθύνη γι' αυτές της εικόνες έχει η κυβέρνηση και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μια παραίτηση, έστω ένα συγγνώμη! Αποτελεί ντροπή να ζητάει συγγνώμη (προς τιμήν του) ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και η κυβέρνηση να συνεχίζει να πετάει το «μπαλάκι» αλλού! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του