Η ύποπτη ανοχή της τράπεζας Πειραιώς στον εφοπλιστή λογοθέτη συνεχίζετε από την εποχή Σάλα μέχρι σήμερα! H ασυλία, η υπεξαίρεση των 220 εκατ., το κούρεμα των 370 εκατ. και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου που θα κρίνει... αν πάνε φυλακή τα λαμόγια - τραπεζίτες που μοίρασαν τα δάνεια σαν στραγάλια στους κολλητούς τους!






Του Άρη Σπίνου

Η Ν.Δ. και οι τράπεζες εις σάρκα μία! Εάν η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποκαταστήσει την αίσθηση δικαίου που αναζητάει η κοινωνία θα φανεί σε λίγες εβδομάδες. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ασυλία των τραπεζιτών την οποία παρείχε η κυβέρνηση με σχετική τροπολογία (η συνταγματικότητα της οποίας κρίνεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου) έχει δημιουργήσει έντονη απέχθεια στην κοινωνία

Έχουμε ασχοληθεί στο edolio5 με τον εφοπλιστή Λογοθέτη αρκετές φορές υπό τον πρίσμα της λεηλασίας που έγινε στην τράπεζα Πειραιώς επί εποχής Σάλα, από τον ίδιο.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές να βγαίνει και να επαίρεται ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης ότι μόλις ολοκλήρωσε πρόγραμμα αγοράς πλοίων ύψους 1 δις.!!!

Αλήθεια, πού τα βρήκε τα λεφτά; Και αν τα είχε γιατί δεν αποπλήρωσε τα δάνειά του στην Τράπεζα Πειραιώς;
Και γιατί η Τράπεζα Πειραιώς έβγαλε στο σφυρί τα δάνεια της Baywest, τα οποία αγόρασε αντί μόλις 80 εκατ. ευρώ το fund DK, με κούρεμα δηλαδή 370 εκατ. ευρώ τα οποία γλύτωσε ο εφοπλιστής Λογοθέτης;

Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς δεν έκανε μήνυση κατά του εφοπλιστή Λογοθέτη, ως ώφειλε;

Γιατί κούρεψε τα δάνειά του κατά 370 εκατ. όταν υπήρχαν εγγυήσεις από ακίνητα και εταιρίες άνω των 250 εκατ. Ευρώ, ενώ ανέβαινε αλματωδώς, ραγδαία η ναυτιλία; από όπου θα διεκδικούσε, μέσα από τις μυθικές υπεραξίες που προκύπτουν, το σύνολο των οφειλόμενων από τον Λογοθέτη;

Οι υποχρεώσεις Λογοθέτη προς την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν σε ποσά από την πώληση των ναυτιλιακών δανείων που εισέπραξε και δεν απέδωσε ύψους 220 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας, η υπόθεση αυτή δεν αφορά μια στενή συμβατική δανειακή σχέση, αλλά ένα προϊόν υπεξαίρεσης το οποίο καρπώθηκε ο εφοπλιστής που σήμερα καυχιέται ότι κερδίζει μυθώδη ποσά από την ναυτιλία και προβαίνει σε παραγγελίες πλοίων άνω του 1 δισ.!

Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στο τεράστιο σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς, των δανειοδοτήσεων-μαμούθ, του σπασίματος των capital controls, πάντα επί εποχής Μιχάλη Σάλα, ξεπλύματος, με την εμπλοκή και την κάλυψη υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, που με τις πράξεις και ενέργειές τους οδήγησαν την τράπεζα στην κατάρρευση και χρειάστηκαν τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου, όπως η πρόσφατη του 1,3 δισ., ευρώ, για να σωθεί και εξυγιανθεί!

Κομπάζει και προκαλεί, λοιπόν, ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης, που σουλατσάρει κάνοντας διακοπές στα ελληνικά νησιά παριστάνοντας τον κροίσο, που παραγγέλνει καράβια άνω του 1 δισ. την ώρα που δεν αποπληρώνει τα ιλιγγιώδη δάνειά του, που του τα κουρέψανε, αφού προηγουμένως τον γλυτώσανε με τις τροπολογίες από την φυλακή!


Εν τω μεταξύ, ο Γ. Λογοθέτης χάνει τη μία μετά την άλλη τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις με πρώην συνεργάτες και συνεταίρους του, απέναντι στους οποίους εμφανίζει μια ανεξήγητη εμμονή, εκβιάζοντας καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με τον Στίβεν Μπρουκς, ο οποίος ήδη απέσπασε θετική απόφαση του δικαστηρίου, κερδίζοντας σε πρώτο βαθμό την υπόθεση.

Επιπροσθέτως, εντός των ημερών αναμένεται και η σχετική απόφαση για την αντιπαράθεση με τον χρηματιστή Βίκτωρα Πιζάντε, ο οποίος κατηγορεί τον Λογοθέτη (πρώην φίλο του και κουμπάρο του) για υπεξαίρεση 14 εκατ. ευρώ!


Το edolio5 παρακολουθεί τον εφοπλιστή... παρά πόδα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του