Ο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ 45Χ Τ ΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΕ 13 ΤΡΑΠΕΖΕΣ!



Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, ο οποίος με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου (υπ' αριθμ. 458/2012) έσωσε από την εκποίηση το σπίτι του και πέτυχε «κούρεμα» χρέους ύψους 26.210 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για 45χρονο έγγαμο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, χρεωμένο σε...
13 τράπεζες με 215.210 ευρώ σε διάφορα πιστωτικά προϊόντα. 

Ο δανειολήπτης ζει και εργάζεται στην περιοχή του Ρεθύμνου ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία που διενεργεί μεταφορές, με μηνιαίο μισθό 1.026,91 ευρώ. Έχει σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη και το Δικαστήριο έκρινε ότι με το εισόδημά της μπορεί να συνεισφέρει στην ομαλή διαβίωση της οικογένειάς τους.

Ο δανειολήπτης ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης για την ένταξή του στο Ν.3869/2010, τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία (με τα ενημερωτικά σεμινάρια και την κατάρτιση εξωδικαστικών οικονομικών προτάσεων προς στις πιστώτριες Τράπεζες), αλλά και στη δικαστική διαδικασία δια της συνεργαζόμενης με την Ένωση, δικηγόρο του Ρεθύμνου, Χαρά Ζαχαριουδάκη.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, ο δανειολήπτης διαθέτει διώροφη πετρόκτιστη οικοδομή με ισόγειο και α΄ όροφο (μονοκατοικία) 174,51 τ.μ εμπορικής αξίας 250.000 ευρώ, που αποτελεί την κύρια κατοικία εκείνου και της οικογένειάς του. 

Η εμπορική αξία της κατοικίας του εκτιμάται σε 250.000 ευρώ και καλείται βάσει νόμου να καταβάλει το ανώτατο 85% του ποσού αυτού, που αποτιμάται από το δικαστήριο στα 212.000 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του