Μείωση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας λόγω .. κρίσης!


Στο χαμηλότερο ποσοστό των δυο τελευταίων ετών κυμάνθηκαν οι ποσότητες απορριμμάτων, που οδηγήθηκαν προς υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ Θήβας και αφορούν την 2η Διαχειριστική Ενότητα, δηλαδή, τους 3 Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου.
Συγκεκριμένα, για το 2012 οδηγήθηκαν στον ΧΥΤΑ 32.698 τόνοι σε σχέση με το 2010 (36.292) και 34.507 κατά το 2011… 
«Είναι φανερό ότι η μείωση των απορριμμάτων ανά έτος, 4,84% το 2011 σε σχέση με το 2010 και 5,24% σε σχέση με το 2011, οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση που μειώνει την κατανάλωση και αφετέρου στην επέκταση της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης» επισημαίνει ο Δ/ντής της ΔΕΠΟΔΑΘ Χ. Τσοκανής, υπενθυμίζοντας ότι από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί επιπλέον 244 μπλε κάδοι 1.100 lt ανακύκλωσης για τα υλικά συσκευασίας, χαρτί δηλαδή, γυαλί, αλουμίνιο & πλαστικό στους Δήμους – Μέλη.....
του Φο.Δ.Σ.Α…
Να σημειωθεί ότι η έναρξη του προγράμματος ήταν με 1.000 κάδους, επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η προμήθεια και άλλων μπλέ κάδων, προκειμένου να δοθούν στους Δήμους-Μέλη..
Η προμήθεια των επιπλέον κάδων έχει γίνει από ιδίους πόρους του φορέα και το συνολικό κόστος τους ανήλθε περίπου σε 25.000 ευρώ. Παράλληλα ενισχύεται και επεκτείνεται συνεχώς το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης με την διανομή δωρεάν στους πολίτες της περιοχής των πράσινων κάδων 330 lt κομποστοποίησης, πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2010, έχουν διανεμηθεί πάνω από 1.300 κάδοι, και έχουν διατεθεί για την αγορά των κάδων περίπου 60.000 ευρώ από ιδίους πόρους του φορέα. Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να απευθύνεται στον Φο.Δ.Σ.Α, προκειμένου να του δοθεί δωρεάν ο κάδος οικιακής κομοστοποίησης με τις σχετικές οδηγίες. 
Ο Φο.Δ.Σ.Α διαθέτει δύο Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, δυο κύτταρα δηλαδή, χωρητικότητας 305.000 m3 το κάθε ένα και αν λάβουμε υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, που αφορούν τις ετήσιες ποσότητες απορριμμάτων που οδηγούνται για υγειονομική ταφή αλλά και με τις επιτόπιες τακτικές μετρήσεις που γίνονται, τότε η διάρκεια ζωής του 1ου κυττάρου που τώρα λειτουργεί προσδιορίζεται σε άλλα 2,5 χρόνια. 
Ο Φο.Δ.Σ.Α έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΠΑ και έχει υπογράψει την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του 2ου κυττάρου, που έχει διαμορφωθεί (εκσκαφή & χωματουργικές εργασίες) ήδη από το 2009 με την παράδοση του έργου, ενώ τώρα γίνονται οι τελικές διαδικασίες στεγανοποίησης για να μπορέσει να τεθεί και αυτό σε λειτουργία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του