ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ...

Η δημιουργία μικρής κι ευέλικτης ομάδας, παρά τω πρωθυπουργώ, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, σχεδιάζεται με τη βοήθεια της Task Force ...
και ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.
Κάθε μέλος της συγκεκριμένης ομάδας θα επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες ενός υπουργείου, ενώ επικεφαλής προβλέπεται να τεθεί Γενικός Γραμματέας, ο οποίος θα αναφέρεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ένα άλλο κεφάλαιο που απασχόλησε την Ομάδα Δράσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης του κράτους, ήταν η επιτάχυνση του έργου της δικαιοσύνης, εξέλιξη που εκτός των άλλων θα λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ ενός θετικού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Για την προώθηση αυτού του στόχου, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων. Οι δικαστικοί επέμειναν στην ανάγκη καλύτερης μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων και γενικότερα στην ηλεκτρονική οργάνωσή τους- ακόμη διανύουμε την εποχή της καθαρογράφησης των αποφάσεων- καθώς και στην επέκταση του θεσμού της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, που θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια από πολυάριθμες μικρές υποθέσεις.
Στο μεταξύ, ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης είχε την πρώτη επαφή με τα θεσμικά όργανα της Βουλής, κατά τη συνάντησή του με τις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με τους οποίες αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το έργο της Ομάδας Δράσης στους αντίστοιχους τομείς.
Την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί σε συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη του Economist και θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης, τα τοπικά επιμελητήρια, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του