ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ>Δίνουν λύση του Χρέους στον Τσίπρα για να μείνει 100 χρόνια στην εξουσία!!!




Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Αγγέλη στο Capital.gr



ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Τίποτε λιγότερο.

Ο Γιάννης Αγγέλης αποκαλύπτει στο Capital.gr πως οι δανειστές χαρίζουν την ελάφρυνση χρέους στον Τσίπρα για να μείνει άλλα 100 χρόνια στην εξουσία. Ο συντάκτης κάνει λόγο για παραχώρηση που δεν ενοχλεί τον Σόιμπλε ο οποίος βλέπει θετικά τον Τσίπρα επειδή πολεμάει τους Ελληνες ολιγάρχες!!!

Oπως αντιλαμβάνεστε σ΄αυτή την περίπτωση τον Αλέξη θα διαδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ορφέας-Ερνέστο ο οποίος θα συγκυβερνά με τον γιο του Πάνου Καμμένου ενώ στην ΕΡΤ που στο μεταξύ θα έχουν προσληφθεί 50.000 νοματαίοι θα κάνουν κουμάντο τα παιδιά του Νίκου ενώ την διεύθυνση ειδήσεων θα την μοιράζονται τα εγγόνια του Κώστα Βαξεβάνη και του Πέτρου Κατσάκου!!!

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης ετοιμάζει ήδη και το XΩΝΙ ΤV που θα είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή του Kontra.

Ολοι οι υπόλοιποι αλλάζουμε πλανήτη-πάμε να φύγουμε…


Γράφει λοιπόν ο Γιάννης Αγγέλης:

Τα τελευταία 24ωρα οι διεργασίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, παρ’ ότι δεν αναδεικνύουν άμεση “λύση”, δρομολογούν μία εξαιρετικά σημαντική αλλαγή στον ESM για την διατύπωση λύσης που δεν ξεσηκώνει αντιδράσεις Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στον ESM – ακόμα και πριν από τις πρόσφατες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον – έχει αρχίσει να ωριμάζει η άποψη ότι το αποκαλούμενο ως βραχυπρόθεσμο κομμάτι των μέτρων που αποφασίσθηκαν τον περασμένο Μάιο για το ελληνικό χρέος, μπορούν να “υιοθετηθούν” από το Ταμείο ως μέρος προσαρμογών της δικής του πολιτικής δανεισμού.

Πιο συγκεκριμένα το πακέτο των μέτρων που αφορούν αφ’ ενός στην εξομάλυνση της καμπύλης του ελληνικού χρέους με ταυτόχρονη μικρή επιμήκυνσή του και αφ’ ετέρου στην κάλυψη του επιτοκιακού κινδύνου μπορούν να υιοθετηθούν ως μέρος της πολιτικής ελέγχου του κινδύνου του χαρτοφυλακίου του και όχι ως “παροχή” προς το ελληνικό δημόσιο.

Τι σημαίνει αυτό; Το ESM έχει δανείσει την Ελλάδα μέχρι σήμερα με ποσά που έχουν προστεθεί στα προηγούμενα δάνεια δημιουργώντας λόγω όγκου σε συγκεκριμένες χρονιές “κινδύνους” δυσκολίας αποπληρωμής από το ελληνικό δημόσιο.

Τους “κινδύνους” αυτούς ο ESM μπορεί να τους αποφύγει με τα τρία μέτρα του “πακέτου άμεσης εφαρμογής” με αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου του.

Αυτή είναι μία ενέργεια η οποία εφ’ όσον συμφωνηθεί στο Συμβούλιό του να περάσει ως πράξη αυτοπροστασίας (διαχείρισης κινδύνου) του ESM, ανοίγει το παράθυρο για την αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς να χρειασθεί το Βερολίνο να “υποστεί” κριτική στο εσωτερικό του μέτωπο για παραχώρηση προς την Ελλάδα αφού έτσι κι αλλιώς θα αφορά διαδικασίες risk management του ESM. Και ταυτόχρονα θα εφαρμόζεται η απόφαση του Εurogpoup του Μαΐου.

Η τακτική αυτή έχει γίνει σιωπηρά αποδεκτή από το ESM, φαίνεται δε να έχει και την διακριτική ανοχή της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς στην αντίληψη αυτή κατά πληροφορίες, πέραν του ΟΔΔΗΧ, έχει συνεργασθεί και η Bundesbank…

Βέβαια αυτό είναι απλώς ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους που έχει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση την ομαλή ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Επιπλέον το βήμα αυτό δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό της προϋπόθεσης επιστροφής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, που μέχρι στιγμής και με τα δεδομένα των συναντήσεων στην Ουάσιγκτον, παραμένει άλυτο πρόβλημα…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του