«ΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ» Επιθεση Α.Τσίπρα στη διαφθορά του κράτους Κ.Σημίτη: «Θα δοθεί «ασυλία» στον Γ.Παπαντωνίου αν ομολογήσει αλλιώς...





Κατά Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Παπαντωνίου, Βενιζέλου αλλά κυρίως του Κώστα Σημίτη, έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά.

Ο πρωθυπουργός, εγκάλεσε τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και το ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, "καρφώνοντας" σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της περιόδου 2003- 2015 για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης. Παράλληλα, μέμφθηκε μεν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, "καρφώνοντας" ωστόσο και τους βουλευτές της Ν.Δ για την ευρεία πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε η εν λόγω διάταξη.

Ο κ. Τσίπρας άφησε σαφή υπονοούμενα για διασύνδεση της υπόθεσης των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν από τον Γιάννο Παπαντωνίου με «μίζες» που σχετίζονται με την υπόθεση του χρηματιστήριου άφησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση εντός της ερχόμενης εβδομάδας νέας πρότασης για εξέταση των προμηθειών στον τομέα της Υγείας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επέκρινε τόσο τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την σημερινή συζήτηση όσο και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ενόψει της δικαστικής διερεύνησης για απόπειρα αλλοίωσης του διαγωνισμού διορισμών ιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Μπορεί να βάζει κανείς στην ίδια ζυγαριά τις μίζες στα εξοπλιστικά και τον έλεγχο που εμείς επιδιώκουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Οι τοποθετήσεις που κάνετε μας βοηθάνε. Είναι αυτό που λενε στο ποδόσφαιρο «πάρε βάλε». Εχετε μεγάλη βιασύνη τώρα τελευταία. Ζητάτε εκλογές μην τυχόν και μια σειρά υποθέσεων πάρουν θέση για να βγουν στο φως» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να επισημάνει σε άλλο σημείο: «Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία σε αυτή την βουλή και θα την έχουμε για πολλά χρόνια δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα κάτω. Ολες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για την διαφάνεια δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις».

Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Αναφορικά με την Novartis και συνολικά τις υποθέσεις που αφορούν το πάρτι στην Υγεία – διαβιβάστηκε πρόσφατα μια δικογραφία με στελέχη προηγούμενης κυβέρνησης – έχω την αίσθηση ότι κατά την συζήτηση αυτών των υποθέσεων δεν θα είστε τόσο άνετοι όσο σήμερα ούτε τσάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας. Δεν θα αργήσει. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε την συζήτηση. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα ερευνηθούν σε βάθος αυτές οι υποθέσεις. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαφάνεια και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας είτε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είτε και με θεσμικές πρωτοβουλίες στις οποίες η αντιπολίτευση σύντομα θα κληθεί να πάρει θέση. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια τέτοια πρωτοβουλία και εκεί αναμένεται να κριθούν οι προθέσεις όλων μας».

Αναφορικά με την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για τον κ. Παπαντωνίου είπε «Μιλάμε για πράξεις ή παραλήψεις που συνέβησαν το 2003. Σήμερα έχουμε 2017. Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια και μόλις σήμερα καλείται η Βουλή να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή. Με τι άραγε σχετίζεται η αδιανόητη καθυστέρηση διερεύνησης υποθέσεων που ζημίωσαν εκατομμύρια το Δημόισιο; Μήπως με πολιτικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και απροθυμία της Βουλής να ελέγξει πρωην υπουργούς, μήπως με κάποιου είδους ομερτα;».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «Ο κόσμος περιμένει απάντηση και δεν την περιμένει από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που κατέθεσαν την πρόταση. Αν δεν υπήρχε η αλλαγή τον Ιανουάριο 2015 η προανακριτική για τα εξοπλιστικά δεν θα γινόταν ποτε. Καθαρή απαντηση περιμένει ο λαός από τα κόμματα που κυβέρνησαν το τόπο από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και σήμερα ζητούν τα ρέστα. Μονο που μάλλον ματαίως περιμένει απαντήσεις. Γιατί ακόμα και στην σημερινή συζήτηση οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν και να απέχουν. Η κα Γεννηματά έμαθα ότι ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση την περασμένη εβδομαδα γα να είναι παρούσα και επέλεξε να απουσιάζει. Την ίδια σιωπή και απουσία επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης. Βεβαίως και υπήρχε πτήση να επιστρέψει από την Μάλτα. Είναι πολιτική επιλογή που δίνει ευκαιρία στον λαό να βγάζει τα συμπεράσματά του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το αδίκημα της απιστίας για τον Γιάννο Παπαντωνίου έχει παραγραφεί ήδη από το 2006. « Χρειάστηκαν 14 χρόνια μόνο για να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση αλλά ως γνωστόν στα 3 πρώτα χρόνια κάθε πολιτικό πρόσωπο έχει ήδη ξελασπώσει και συνεπώς η δικαστική διερεύνηση εάν και εφόσον ολοκληρωθεί ποτέ δεν μπορεί να ακουμπήσει το πολιτικό πρόσωπα παρά μονάχα παρατρεχάμενους. Αυτό είναι πολύ βολικό» σχολίασε για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση για το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών. «Αυτό το άρθρο δεν προέκυψε από παρθενογένεση.

Δεν έγινε από τα κόμματα που σήμερα συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Προτάθηκε από τον κ. Βενιζέλο και ψηφίστηκε από 268 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σε μια εποχή που η ταύτιση των 2 κόμματων δεν ήταν έντονη. Δημιουργήσατε συνταγματική ασπίδα για να ξελασπώνετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η ασπίδα όμως που προστατεύει την διαπλοκή δεν καλύπτει το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος».

Όταν δε ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει για τους λόγους που η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί έρευνα η κυρία Σοφία Βούλτεψη ακούστηκε από τα έδρανα να σχολιάζει «για να κρύψετε το 4ο μνημόνιο».

«Ο πρώτος λόγος για εμάς είναι να πέσει άπλετο φώς στις υποθέσεις που συγκροτούν το πάρτι λεηλασίας της χώρας. Αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση και δέσμευση» συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Ο δεύτερος είναι γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός – όπως και άλλοι για υποθέσεις που θα ακολουθήσουν - δεν ανήκει στην κατηγορία των αλαζόνων όπως ο Τσοχατζόπουλος». Αναπτύσσοντας δε τον 3ο λόγο ο πρωθυπουργός είπε: «Ψάχνοντας όλο και κατι βρίσκεις. Μπορεί για παράδειγμα να ερευνάς τα εξοπλιστικά και πέραν των αυτονόητων να βρεις και άλλα πράγματα. Να προκύψουν για παράδειγμα μίζες από την περίοδο του χρηματιστήριου. Μπορεί να προκύψει και αυτό γιατί ξέρετε τίποτα δεν μένει κρυφό και εμείς θα τις ξεκουκουλώσουμε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα επιχειρήματα περι απόπειρας αντιπερισπασμού της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες – με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων – δεν εντυπωσιάζονται πλέον από τα σκάνδαλα.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «Δεν λεμε και κατι σημαντικό όταν αναφερόμαστε σε μίζες την εποχή των παχιών αγελάδων της περιόδου Σημίτη. Είχαν γραφτεί από τότε και η κοινωνία βοούσε. Μίζες παντού! Σε δημόσια έργα, σε δρόμους που κόστισαν 5φορές πάνω. Σε χρηματιστηριακές φούσκες , ρεμούλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τραπεζικό χρήμα, σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. Δομημένα Ομόλογα που ζημίωσαν με τεράστια ποσά τα αποθεματικά ταμείων κ.α.».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του