ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Νίκος Τσούκαλης! ΣΚΑΝΔΑΛΟ Βατοπεδίου υπήρξε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το...ξέχασε!








Harris Kodopoulos Ο Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, παρακολούθησε από πολύ κοντά την εξέλιξη και την διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, καθώς συμμετείχε στην σχετική εξεταστική επιτροπή και έχει πλήρη γνώση της υπόθεσης. 
Από προχθές, λοιπόν, με διαδοχικές αναρτήσεις του στο facebook, δεν μπορεί να κρύψει την οργή του για την πολιτική εκμετάλλευση της αθωωτικής δικαστικής απόφασης και για τους «γαλάζιους» πανηγυρισμούς ότι... το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος εκτός από πρώην βουλευτής, είναι και δικηγόρος άρα είχε τις νομικές γνώσεις για να αντιληφθεί πλήρως το εύρος της υπόθεσης, έγραψε στο facebook τα εξής:


«ΚΑΙ ΟΜΩΣ: ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!
Δεν περίμενα ότι, μετά 8 περίπου χρόνια, από την ενασχόλησή μου – ως μέλος των σχετικών εξεταστικών επιτροπών - θα ξαναασχοληθώ με τη διαβόητη Υπόθεση Βατοπεδίου. Και μάλιστα κάτω από τις ιαχές «σιωπηλών» - μέχρι σήμερα – πολιτικών, μοναχών, διοικητικών αξιωματούχων αλλά και δυστυχώς κάποιων δημοσιογράφων και ΜΜΕ.
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε όσα ακολουθούν , κρίσιμο είναι να γίνει αντιληπτό ότι Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ήταν η, εκ μέρους της Μονής, συστηματική κι επίμονη μεθόδευση προκειμένου να ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, περίπου 75.000 στρ. λιμνιαίων και παραλίμνιων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
Λοιπόν, για να εξηγιόμαστε: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΥΠΗΡΞΕ ( όσοι ασχοληθήκαμε ΠΑΝΤΑ το γνωρίζαμε) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – σχεδον αμετάκλητες - ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!! Με αποφάσεις των καθύλην αρμοδίων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαστηρίων. Μόνο που οι αποφάσεις αυτές δεν προκαλούν τον επικοινωνιακό σαματά, που προκαλούν οι ποινικές αποφάσεις. Όταν, μάλιστα, και στις τελευταίες παραλείπονται σκόπιμα, κρίσιμες παραδοχές του Δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα: 1) To Ποινικό Δικαστήριο έκρινε επί του υποκειμενικού στοιχείου των αδικημάτων και αθώωσε τους κατηγορουμένους λόγω έλλειψης δόλου και μάλιστα ειδικού, όπως απαιτεί ο νόμος επί του αδικήματος της απιστίας. ΟΜΩΣ, παρεμπιπτόντως έκρινε ότι οι λιμνιαίες κα;ι παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, έκτασης 75.000 στρεμ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ!! Επιβεβαίωσε δηλ. τον πυρήνα του λεγόμενου «Σκανδάλου Βατοπεδίου»
2) Στις 4/2/2017 – περίπου 1,5 μήνα πριν!! – επρόκειτο να συζητηθούν στον ΑΠ τρεις (3) αιτήσεις ακυρώσεως κατά ισάριθμων αποφάσεων, 2 του Εφετείου Αθηνών ( 3259 και 3260/2015) και 1 του Εφετείου Θράκης (197/2015) , οι οποίες ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ αντίστοιχες αναγνωριστικές αγωγές της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελ. Δημοσίου, με τις οποίες η Μονή διεκδικούσε τη κυριότητα όλης της έκτασης της Λίμνης!! ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ!! Επειδή όμως, η πρόταση του εισηγητή Αρεοπαγίτη ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για την Μονή, ο πληρεξούσιός της μεθόδευσε αναβολή των υποθέσεων και πλέον εκκρεμεί ο ορισμός νέας δικασίμου.
Εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ η υπόθεση και είχε συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεθόδευση, τότε σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί η ιδιοποίηση ΟΛΗΣ της Λίμνης, θα είχαν γίνει οι ανταλλαγές και η Μονή θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας».

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί από διαφόρους… συνεχίστηκαν και έτσι, χθες, ο Τσούκαλης επανήλθε, δημοσιεύοντας ξανά την τελευταία παράγραφο του πορίσματος που είχε συντάξει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής: «Εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ η υπόθεση και είχε συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεθόδευση, τότε σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί η ιδιοποίηση ΟΛΗΣ της Λίμνης, θα είχαν γίνει οι ανταλλαγές και η Μονή θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας».
Τέλος, ο πρώην βουλευτής δεν έκρυψε την οργή του και για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και, με ξεχωριστή ανάρτησή του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να… αποδοκιμάσουν τον «καραμανλικό» αναπληρωτή υπουργό: «Εάν ΣΗΜΕΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, δεν καταδικάσουν τις πιο κάτω προκλητικές δηλώσεις και δεν στείλουν στο σπίτι του τον κ. Παπαγγελόπουλο, τότε πλέον, αποδέχονται ότι, κανένα "Σκάνδαλο Βατοπεδίου" δεν υπήρξε και θα είναι είναι οι αυτουργοί του ξεπλύματος της περιόδου Καραμανλή: " ... τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα.... Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά».
Μάλιστα, ο Τσούκαλης υπογράμμισε, ως δικηγόρος πια, ότι «ο αρμόδιος υπουργός κάνει αυτές τις δηλώσεις όταν η ποινική απόφαση ΔΕΝ είναι ούτε καν τελεσίδικη ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ δε ενώπιον του Αρείου Πάγου αγωγές της Μονής που διεκδικεί το σύνολο της Λίμνης!!
Αν δεν το κάνουν δεν θα είναι ούτε για φτύσιμο!!».
Άδικο έχει;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του