Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο ζεύγος Παπαντωνίου





Τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Για συνολικά 1,9 εκατομμύρια ευρώ ελέγχεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου από την Προανακριτική Επιτροπή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει έτοιμο το πόρισμά της σε περίπου 15 ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό. Εξ αυτών το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του. Την ίδια ώρα η Εισαγγελέας Διαφθοράς άσκησε στο ζεύγος ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τους επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα προέκυψαν και άλλα στοιχεία καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονται την περίοδο 2000-2010, ενώ ένα ποσό, ύψους 300.000 ευρώ, από το οποίο 150.000 ευρώ είναι στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και 150.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του, είναι την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

Στους εισηγητές των κομμάτων η σύνταξη του πορίσματος, το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι την αφορά, έχει ολοκληρώσει το έργο της, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, που ζήτησαν να συνεχιστούν οι εργασίες της.

Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Προανακριτικής, η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον κ. Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, ενώ στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη ασκείται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας του κ. Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ. Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς​. Είναι ο ένας από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του