Έσκασε η βόμβ α: Ένοχος για ανθρωποκτονία γνωστός πρώην βουλευτής - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταδίκης...




Ποιος Έλληνας πρώην βουλευτής καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία;
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταδίκης γνωστού πρώην βουλευτή για ανθρωποκτονία.

Το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε,την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον πρώην γενικό γραμματέα Υποδοχής του υπουργείου Εσωτερικών Οδυσσέα Βουδούρη, επειδή ως γιατρός χειρούργησε άρον-άρον 50χρόνη μητέρα τριών παιδιών και στη συνέχεια έφυγε, προκειμένου να πάει στην Μεσσηνία από όπου κατάγεται για να δώσει τον πολιτικό του αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2009.

Αποτέλεσμα ήταν η άτυχη μητέρα μέσα σε 6 ημέρες από την λαπαροσκοπική γαστροπλαστική Sleeve (γαστρικό μανίκι) επέμβαση που υποβλήθηκε να χάσει τη ζωή της.

Ο σύζυγος της άτυχης μητέρας Αλέξανδρος Φλούδας μιλώντας στο Πρώτο Θέμα τόνισε ότι «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και την εγκατέλειψαν στην τύχη της, ενώ δεν μ’ ενημέρωσε κανείς για την κατάστασή της». Παράλληλα, καταγγέλλει ότι υπήρξαν στην ίδια κλινική άλλα έξι ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Βουδούρης ειδικευόταν στις χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Δηλαδή, σε λαπαροσκοπική γαστροπλαστική Sleeve (γαστρικό μανίκι) κάτι δηλαδή σαν το γαστρικό δακτυλίδι. Το 2009 όταν διευθυντής ιδιωτικού θεραπευτήριου των Αθηνών ήταν τότε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην κλινική αυτή χειρουργούσε ο κ. Βουδούρης με βοηθό τον γιατρό Νικόλαο Κουτσουγούλα.

Η δημόσια υπάλληλος Μαρία Πουλιανού, σύζυγος του κ. Φλούδα, αντιμετώπιζε πρόβλημα παχυσαρκίας. Έτσι, είχε δείξει ενδιαφέρον για τις νέες σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αντιμετώπισής της. Στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος Απριλίου του 2009, η 50χρονη πήγε σε Πνευματικό Κέντρο για να παρακολουθήσει ομιλία του κ. Βουδούρη για τις νέες μεθόδους διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων απώλειας βάρους σε παχύσαρκα άτομα. Εκεί ο εν λόγω γιατρός εμφάνισε τις επεμβάσεις αυτές ως ακίνδυνες και τις χαρακτήρισε επεμβάσεις ρουτίνας, ενώ μοίρασε και σχετικά φυλλάδια.

Σύμφωνα λοιπόν με το «Πρώτο Θέμα», στις 2 Μαΐου 2009 εισήχθη στην κλινική και αφού υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις, χειρουργήθηκε την επόμενη από τον κ. Βουδούρη με βοηθό του τον κ. Κουτσουγούλα.

Μία ημέρα μετά την επέμβαση η ασθενής παρουσίασε αναιμία, αύξηση σακχάρου και πύκνωση αριστερού πνεύμονα (συγκέντρωση υγρού στον πνεύμονα), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα (5.6.2009) έλαβε εξιτήριο. Όμως, το βράδυ της ίδιας ημέρας, που πήγε σπίτι της, ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει, εκείνη να ζαλίζεται και να έχει πόνους στην περιοχή της κοιλιάς.

Τα ίδια συμπτώματα συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα. Για τον λόγο αυτό τηλεφώνησε στον κ. Βουδούρη, ο οποίος είχε πάει στον τόπο καταγωγής του στην Μεσσηνία, καθώς την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 ήταν οι Ευρωεκλογές και την επόμενη μέρα η αργία του Αγίου Πνεύματος.

Ο θεράπων γιατρός τότε της υπέδειξε να εισαχθεί και πάλι στην κλινική. Πράγματι συνοδευόμενη από τον σύζυγό της εισήχθη στην κλινική για νοσηλεία και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Στην κλινική την υποδέχθηκε ο κ. Κουτσουγούλας ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Βουδούρη για την κατάστασή της. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας η 50χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας της. Εμφάνισε υψηλό πυρετό (42), ενώ εντοπίστηκε σηπτική συνδρομή και περιτονίτιδα. Εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά παρ΄ όλα αυτά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του