ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Πέταξαν με τις κλωτσιές από τον ΑΝΤ1 τον ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ γενικό διευθυντή ειδήσεων Γιάννη Μιχελάκη!





Την καταδίκη του πρώην βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε.

Μιχελάκης και Πάλλης κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για τα αδικήματα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε υπόθεση του 2013. Οι δυο τους φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όταν ήταν εν ενεργεία, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι του ποσού 7.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία και αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομά μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά». Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο ίδιος συνέχισε επί μίας ήδη κατατεθημένης ερώτησης συναδέλφου του στην Βουλή, την οποία ο συγκατηγορούμενός του θεωρούσε «στημένη» από αντίδικο του επιχειρηματία. Τόνισε, δε, ότι αντικείμενο της υπόθεσης αποτελεί μία ερώτηση που ο κ. Πάλλης θεωρούσε ότι δεν λειτουργούσε υπέρ του.

Η έδρα, πάντως, έκανε σωρεία ερωτήσεων στον πρώην βουλευτή ζητώντας του εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε έγγραφο οικία του επιχειρηματία, στο οποίο περιέχονταν η ερώτηση στην Βουλή και δίπλα στο όνομα Μιχελάκης ήταν σημειωμένος ο αριθμός 7.000.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξέρει και πρόσθεσε: «Ερχόταν πολύς κόσμος στο πολιτικό γραφείο να παίρνει τις ερωτήσεις μας. Τα φωτοτυπικά ήταν έγχρωμα. Μπορεί να δόθηκε κατά λάθος το πρωτότυπο αντί του αντιγράφου… Μπορώ κι εγώ να γράψω σε χαρτί ό,τι θέλω. Ειδικά αν δε μου αρέσει μία ερώτηση».

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και υπάλληλος του κ. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο ραντεβού μεταξύ του κ. Μιχελάκη και του εργοδότη του, τον Φεβρουάριο του 2013: «Κάποια στιγμή ο Πάλλης μού ζήτησε κάποιο φάκελο με χρήματα, το ποσό ήταν 7.000 χιλιάδες. Μου είπε «τοποθέτησε σε έναν φάκελο 7.000 και φέρτον». Τα χρήματα υπήρχαν στον χώρο του πάρκινγκ, εκεί τα φύλασσε. Τα παρέδωσα στα χέρια του Πάλλη. Ο κ. Μιχελάκης ήταν στον ίδιο χώρο αλλά πιο δίπλα».
Σήμερα για λόγους ευθιξίας, (και καλά – παραμύθια της χαλιμάς – άλλα λένε οι πληροφορίες) ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΝΤ1 Γιάννης Μιχελάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση. Για την απόφαση αυτή ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους του ομίλου ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι η παραίτηση ισχύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στα δικαστήρια.
Η παραίτηση του Γιάννη Μιχελάκη έγινε δεκτή από τη διοίκηση του ΑΝΤ1.

Και στους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΝΤ1 δεν ήθελε εμπλοκή με γενικό διευθυντή ειδήσεων που έχει στην πλάτη του καταδίκη έστω και πρωτόδικη. Έτσι, πηγές αναφέρουν πως εξαναγκάστηκε στην ουσία σε παραίτηση και το ανακοίνωσαν και στους εργαζόμενους. Επίσημα παραίτηση και ανεπίσημα απόλυση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχελάκης πάντα κατά πληροφορίες, κατείχε υψηλή θέση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, αλλά απ ότι φαίνεται δεν τον έσωσαν ούτε οι φίλοι του με τις ποδίτσες.

ΒΟΜΒΑ: «Καταγγέλλω τον κουμπάρο του Σαμαρά, Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη, ως εγκέφαλο κυκλώματος εκβιαστών. ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 250.000 ΕΥΡΩ για έγκριση άδειας καταστήματος. Τα ξέρει όλα το Μαξίμου και ο Γ. Μιχελάκης αλλά τα κουκούλωσαν»(ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του