Kύβος ερρίφθη για το Σκοπιανό! Πάει Παυλόπουλο και μετά ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Τσίπρας



Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντηθεί σήμερα στις 18:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και το Σκοπιανό, μετά τις επαφές του στο Νταβός.

Επιπρόσθετα, αύριο ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πάντως, από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη εκφράστηκε κατ' αρχάς άρνησησχετικά με συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα με το περιβάλλον της ΝΔ να αναφέρει πως «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», αλλά αργότερα, ενημέρωσαν από το επιτελείο Μητσοτάκη, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει κανονικά το "παρών" στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10.30, για λόγους θεσμικής τάξης.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο θα πάει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 12.30 του Σαββάτου.

Στη 13.30 θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Εξάλλου, το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και ονοματολογικού. Στις 15:00 μάλιστα θα καλέσει το μίνι υπουργικό με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται, πως η ενδοκυβερνητική αρμονία έχει διαταραχθεί με αφορμή τις θέσεις του Πάνου Καμμένου για τη χρήση του όρου «Μακεδονία». Την αναταραχή επιβεβαιώνει και το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στους βουλευτές και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά την προσπάθεια των... ψυχραιμότερων να παρέμβουν με πυροσβεστικές διαθέσεις. Οι αναταράξεις είναι μάλιστα τόσο έντονες, ώστε σήμερα εκδηλώθηκε και το πρώτο ρήγμα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παναγιώτη Σγουρίδη να «αδειάζει» τον βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο για τις δηλώσεις που έκανε κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ («εμείς δεν κάνουμε παρέα με αναρχικούς ούτε με τον Ρουβίκωνα και δεν πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια ούτε υποδεχόμαστε τον Κουφοντίνα έξω από τη φυλακή»). «Οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου δεν εκφράζουν τους ΑΝΕΛ», είπε στον Antenna ο κ. Σγουρίδης.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Πάνο Σκουρλέτη, και ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «προσωπικές» τις απόψεις του Πάνου Καμμένου και ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να αποδεχθεί τις θέσεις της κυβέρνησης. Ενώ και ο βουλευτής, Σάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Άμυνας να έχει διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης. Παρασκηνιακά πάντως υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ θα αλλάξουν στάση στο φινάλε και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, οπότε δεν θα κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν επίσης ότι ακόμη κι αν υπάρξει τελικώς διαφοροποίηση, αυτό δεν συνιστά αυτομάτως λόγο για την πτώση της κυβέρνησης και πως μπορεί να συνεχιστεί, έστω και με αναγκαστικό τρόπο, η κυβερνητική συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με το πολιτικό (και ηθικό) πρόβλημα σ' αυτήν την περίπτωση, πάντως, να είναι μεγάλο και δύσκολα διαχειρίσιμο.


Οι κρίσιμες ώρες και το συλλαλητήριο στις 4 Φλεβάρη

Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι εκ των πραγμάτων ιδιαιτέρως απαιτητικές για το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείεται να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων γενικότερα- την προσεχή Τετάρτη φτάνει άλλωστε ο κ. Νίμιτς στην Αθήνα και την επομένη “ανεβαίνει” στα Σκόπια.

Το Σκοπιανό έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στα πολιτικά κόμματα αλλά και στην Εκκλησία εν' όψει και του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4 Φλεβάρη. Σήμερα συνεδριάζει η ιερά Σύνοδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που ως γνωστόν είχε μεν αποφασίσει να μην έχει “πρωταγωνιστικό ρόλο” στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δια της συμμετοχής των Ιεραρχών, αλλά αυτό δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για το σύνολο της Εκκλησίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του