Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας



Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας στα πλαίσια της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με κύρια αιτήματα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, αιρετοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, εξαιτίας των απολύσεων, της ανεργίας, της περικοπής μισθών και συντάξεων, των λουκέτων που μπαίνουν καθημερινά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι :
«Οι αντοχές εξαντλήθηκαν, οι πολίτες εξαγριώνονται όταν βλέπουν αυτοκτονίες και το μεγάλο αριθμό ανέργων,  που υπήρξαν θύματα ενός απλού λογιστικού λάθους ή υπήρξαν αποτελέσματα ενός  ανεπαρκούς συντελεστή.
Σε αυτό τον τόπο οφείλουμε να αναλογιστούμε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο συνδικαλιστή της μικρότερης επιχείρησης, ότι ο αγώνας ενάντια στην ισοπέδωση είναι κοινός και θα δώσουμε λόγο στα παιδιά μας και όχι στους Ευρωπαίους.
Από τα παιδιά μας δανειζόμαστε το παρόν για να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Και ο Έλληνας αυτό το θεωρεί αρχή και στάση ζωής.
Και θα ήθελα να παραινέσω τους Έλληνες Βουλευτές και την Κυβέρνηση να υποστηρίξουν επιτέλους στους φίλους μας Ευρωπαίους, ότι έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε και να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος, όμως με μεγαλύτερο θάρρος θα αντιταχθούμε στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και στην κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας.
Επίσης θα πρέπει να τους διαμηνύσουν ότι καμία διεθνής νομισματική συνθήκη και καμία δανειακή σύμβαση δεν προβλέπει ότι πρέπει να εξοντωθούν οι Έλληνες μέχρι και τον τελευταίο για να εξυγιανθεί ένα χρέος που πλέον αποδεδειγμένα, ................
λόγω «λάθους», χαρακτηρίζεται επαχθές.
Με τις σκέψεις αυτές και με την ελπίδα ότι το μήνυμα των σημερινών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα πιστεύω θα επαναφέρει τους κυβερνώντες στην εθνική τους αποστολή, προκειμένου να αποσύρουν τις βάναυσες νέες ρυθμίσεις αλλά και τα δυσβάστακτα μέτρα εναντίον των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του