Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με κριτήρια


kedi
Όσοι βρίσκονται σε αδύναμη θέση δεν τίθεται ζήτημα άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία τους, όπως ανακοίνωσε και διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στον Αντ1 τόνισε πως ο πρώτος γνώμονας είναι η προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μεταξύ των οποίων άνεργοι και πολύτεκνοι, και δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.
"Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει", υπογράμμισε και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Κεδίκογλου, διευκρίνισε πως τα κριτήρια θα καταρτιστούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι δύο θα είναι οι βασικοί γνώμονες της κυβέρνησης: από τη μια να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές μονάδες αλλά από την άλλη να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε, επίσης, λόγο για την «πιο δύσκολη φάση της διαδρομής» όσον αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ αρνητική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το αν έρχεται νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
Αναφερόμενος στο θέμα της φοροδιαφυγής ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. «Χτυπήσαμε τα άσυλα της φοροδιαφυγής. Είχαμε μάθει για πολλά χρόνια να θεωρούμε τη ''λαμογιά'' ''μαγκιά''», είπε ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας «θρασύτατα» τα κρούσματα φοροδιαφυγής.
Κατέληξε, τέλος, ότι με βάση τα στοιχεία το 2014 θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του