Il Messaggero: «Η Ελλάδα προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι»


oeijdwdjmilkag«Η Ελλάδα προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι», γράφει η ιταλική εφημερίδα  Il Messaggero, που επικεντρώνει το άρθρο της στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
«Η κυβέρνηση της Αθήνας εξασφαλίζει έσοδα πουλώντας στους ιδιώτες τα κρατικά λαχεία», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιείται στη χώρα, η οποία είναι μέρος του εκτεταμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που συνδέεται με το πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα».
Η εφημερίδα της Ρώμης τονίζει ότι «ο ΟΠΑΠ, το 2012, σημείωσε κέρδη 505,5 εκατομμυρίων ευρώ, με πτώση της τάξης του 6%, σε ετήσια βάση, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».
«Στο μεταξύ, ο ρυθμός συρρίκνωσης του ελληνικού ΑΕΠ την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, επιβραδύνθηκε κατά 4,6% έναντι του 5,6% του πρώτου τριμήνου», σημειώνει ο δημοσιογράφος που υπενθυμίζει, παράλληλα ότι «η συρρίκνωση του ΑΕΠ μειώνεται εδώ και τρία διαδοχικά τρίμηνα».
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της κεντρικής Ιταλίας προσθέτει στο άρθρο της ότι «καλές ειδήσεις, για την Αθήνα, φθάνουν και από το μέτωπο της δημόσιας οικονομίας» και αναφέρει ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2013, προέκυψε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του