ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ “ΟΛΥΜΠΙΑ” ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ! “ΝΑΙ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ CDS”!


Ορθότατη η κίνηση των ομολογιούχων που καταστράφηκαν από το δόλιο PSI, με ατράνταχτα επιχειρήματα στην φαρέτρα.

Υπάρχει όμως και το “λεπτό” σημείο: Εάν η δικαιοσύνη επιμείνει στη “νομιμότητα” του κουρέματος των ομολόγων, τότε η συμμορία που έβαλε την χώρα στο μνημόνιο, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες που επισύρουν την ισόβια κάθειρξη.

Ο λόγος;

Αφού το “κούρεμα” των Ελληνικών ομολόγων είναι συννομο, γιατί δεν έγινε εξ’ αρχής, αλλά επί δύο χρόνια γινόταν μετακύλιση των ομολόγων σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, με αντικατάσταση του χρέους στο αποικιοκρατικό Βρετανικό δίκαιο;

Όπως έχουμε αποκαλύψει, δεκάδες δις Ελληνικών ομολόγων που βρισκόντουσαν στην κατοχή ξένων τραπεζών, επενδυτικών οίκων κλπ, αγοράστηκαν ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ από κρατικούς λειτουργούς για να κουρευτούν στην συνέχεια. Πως αγοράστηκαν; Μα με τις περιβόητες “δόσεις του μνημονίου”!

Εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί λοιπόν πως οι μικροομολογιούχοι έχουν “άδικο”, πρέπει να οδηγήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον διοικητή της ΤτΕ στο εδώλιο. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, ισχύουν για όλους.

Αν αποδειχθεί η χειραγώγηση, τινάζεται στον αέρα το κούρεμα του 2012
Περιπτώσεις χειραγώγησης, σύγκρουσης συμφερόντων από μεγάλες ξένες και ελληνικές τράπεζες και άλλες αθέμιτες πρακτικές στο «κούρεμα» των ομολόγων ερευνούν, μέσω μεγάλων δικηγορικών γραφείων, οι περίπου 15.000 ιδιώτες ομολογιούχοι των οποίων οι τίτλοι «κουρεύτηκαν» το 2012.
Οι δικαιούχοι λένε πως θα προσφύγουν δικαστικά, ενώ οι δικηγόροι τους φέρονται να δηλώνουν πως στην υπόθεση υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων». Πολύ σοβαρή κατηγορία…
Πρόκειται για το Σύλλογο Φυσικών Προσώπων, Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη προσφύγει στον ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του enet.gr τον Ιούνιο.
Δεν το αποδέχονται
Μεγάλο τμήμα των μελών του συλλόγου αποτελείται από τα 3.000 μέλη του συνδικαλιστικού σωματείου της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας), που δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν παθητικά το κούρεμα το οποίο επιβλήθηκε στις περιουσίες τους, χωρίς οι ίδιοι να συναινούν -όταν μάλιστα υπήρχαν ρητές δεσμεύσεις από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, περί του αντιθέτου. Μέλη του Συλλόγου φυσικά είναι και άλλοι ιδιώτες. Μεταξύ αυτών και Αμερικανοί υπήκοοι, γεγονός που εξυπηρετεί τη στρατηγική των δικηγορικών γραφείων.
Μάλιστα οι ξένοι δικηγόροι τους, που εμφανίζονται ως ιδιαίτερα «επιθετικές νομικές φίρμες», ισχυρίζονται προς τους «Financial Times» «πως εμπλέκονται σε σύγκρουση συμφερόντων», γιατί τράπεζες, που μόνον αυτές είχαν το δικαίωμα να αγοράζουν και να πωλούν ομόλογα (primary dealers), «φέρονται να εμφανίζονται αργότερα ως πωλητές δομημένων προϊόντων που κερδοσκοπούσαν με την περίπτωση στάσης πληρωμών από την Ελλάδα».
Οι δηλώσεις αυτές, που παρουσιάζονται στους «Financial Times», προέρχονται από το δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο, ο οποίος μεταξύ 2009-2013 ήταν διευθύνων σύμβουλος του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ΑΕΔΑΚ) το οποίο διαχειριζόταν τα κεφάλαια των Ασφαλιστικών Οργανισμών και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, συμμετείχε ο ίδιος στις διαβουλεύσεις για το κούρεμα. Τώρα η νομική φίρμα στην οποία εργάζεται συνεργάζεται και με αμερικανική νομική φίρμα.
Αν οι ομολογιούχοι καταφέρουν να αποδείξουν πως έγινε κερδοσκοπία, χειραγώγηση ή σύγκρουση συμφερόντων με το PSI, το θέμα είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνον τους ίδιους, αλλά και τη χώρα.
Τι κύρος μπορεί να έχει η όλη μεθόδευση και διαδικασία του κουρέματος που τσάκισε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους, αν αποδειχθεί ότι οδηγήθηκε η οικονομία της χώρας σε «τεχνική χρεοκοπία» και «κούρεμα» (default), επειδή πράγματι κάποιοι κέρδιζαν με αθέμιτες πρακτικές;
«Ψάχνουμε σε υποθέσεις που αφορούν αμέλεια, συγκρούσεις συμφερόντων, τη χειραγώγηση των CDS και την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών από γνωρίζοντες (inside trading)» στα ελληνικά ομόλογα, φέρεται να δήλωσε στους «F.Τ.» ο κ. Κυριακόπουλος.
Από το αμερικανικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η (επίσης αμερικανική) νομική φίρμα, της οποίας είναι τώρα στέλεχος ο πρώην διαχειριστής που διαχειρίστηκε το κούρεμα στα κεφάλαια των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, λένε πως «ανυπομονούν να συνεργαστούν» μαζί του για το θέμα.
Η δεύτερη αμερικανική νομική φίρμα, μάλιστα, αποκαλύπτει στους «F.Τ.» πως είχαν κάνει γραπτή πρόταση το 2011 στον Γ. Παπανδρέου, να ασκήσει αγωγές κατά των υποτιθέμενων κερδοσκόπων στα ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά αυτή, που προέβλεπε ότι αμοιβή θα δινόταν μόνον αν κέρδιζαν την υπόθεση.
Θυελλώδεις συζητήσεις
Ο κ. Κυριακόπουλος θυμίζει τις θυελλώδεις συζητήσεις στη Βουλή για τα CDS και τις ανοιχτές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων (πωλήσεις που έγιναν χωρίς οι πωλητές να έχουν τα ομόλογα), όπως επίσης και τις συζητήσεις που γίνονταν για το αν παρέχονταν ευνοϊκοί όροι για ανοιχτές πωλήσεις ομολόγων στις ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Ο ίδιος θυμίζει και μελέτη της Ε.Ε. το 2010, η οποία διαπίστωσε «πως δεν υπήρχαν πειστικές αποδείξεις ότι τα CDS προκαλούν αύξηση του κόστους δανεισμού στα κράτη της Ευρωζώνης». Αλλά τον Νοέμβριο του 2012, όταν η κρίση εξαπλώθηκε και σε άλλα κράτη της Ευρωζώνης, απαγορεύτηκαν πανευρωπαϊκά τα ασφάλιστρα CDS για κρατικά ομόλογα… Εκτοτε το ενδιαφέρον για CDS κατέρρευσε διεθνώς!
Του Ν. ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
enet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του