Τσουχτερά πρόστιμα για όσους μαζεύουν βότσαλα στη Σκιάθο


voytsalaΜε τσουχτερά πρόστιμα απειλεί το Λιμεναρχείο Σκιάθου όσους μαζεύουν τα βότσαλα στην παραλία Λαλάρια, καθώς κινδυνεύει να μείνει «γυμνή». Τα Λαλάρια της Σκιάθου είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας και τα κάτασπρα βότσαλα που την καλύπτουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Είναι αυτά ακριβώς τα βότσαλα που έχουν γίνει πόλος έλξης για τουρίστες και ντόπιους, οι οποίοι όταν την επισκέπτονται, φροντίζουν να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους μερικά. Οι ντόπιοι τα μαζεύουν και διακοσμούν τις αυλές τους ή τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν, ενώ οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η παραλία να κινδυνεύει με αποδεκατισμό.
 Σύμφωνα με τη espressonews.gr σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την παραλία, το Λιμεναρχείο Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση συλλογής βότσαλων και απειλεί με πρόστιμα από 400 έως 1.000 ευρώ όσους συλληφθούν να αποψιλώνουν την περιοχή.
paraliaΣύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο λιμενάρχης Σκιάθου υποπλοίαρχος Νικόλαος Κατσάμπας, όσοι εντοπιστούν να έχουν μαζί τους άσπρα βότσαλα από τα Λαλάρια θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου, ενώ επιπλέον θα τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βάζοντας σε κίνδυνο μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας.
Αν μάλιστα αυτό συνεχιστεί, τότε σύμφωνα με τους γεωλόγους θα υπάρξει τεράστια καταστροφή, καθώς θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια για να γεμίσει και πάλι η παραλία από τα λευκά βότσαλα που την έχουν χαρακτηρίσει. Ηδη το τοπίο έχει αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» έχει αναρτήσει πινακίδες στα Λαλάρια, οι οποίες ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι απαγορεύεται να μαζεύουν βότσαλα, ενώ τοποθέτησε σχετικά ενημερωτικά σημειώματα και μέσα στα τουριστικά σκάφη που κάνουν δρομολόγια προς την παραλία. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δουν οι αρμόδιες Αρχές αν η τακτική αυτή θα αποφέρει καρπούς και θα αποτρέψει τουρίστες και ντόπιους από τη συλλογή βότσαλων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του