XAMOΣ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ




ΤΡΕΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Αγωγές και μηνύσεις έρχονται εναντίον της Επιτροπής Αξιολόγησης ΝΕΡΙΤ. Ο απόλυτος παραλογισμός  στη διαδικασία  αξιολόγησης των δημοσιογράφων για την πλήρωση των 59 θέσεων στον τομέα...
"Σύνταξη και Παραγωγή Ειδήσεων και Εκπομπών", αλλά και στοιχεία πλέον ότι  τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής που έχουν κληθεί να εφαρμόσουν την προκύρηξη, δίνουν - κατά περίπτωση  τη δική τους ερμηνεία - φαίνεται από τις απαντήσεις που εστάλησαν με email στις δεκάδες ενστάσεις - αιτιάσεις που υποβλήθηκαν από υποψηφίους που αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση της προκήρυξης.
Ιδιαίτερα στη χρήση του 20% αναδεικνύεται το αλαλούμ και η προχειρότητα όλης της διαδικασίας. Αναδεικνύεται όμως ότι κάποιοι εκεί στον 4ο όροφο του Ραδιομεγάρου έχουν φορέσει την τήβεννο ( του δικαστή ίσως;) και φέρνουν το νόμιμο στα μέτρα τους, κατά περίπτωση.  Είναι ενδεικτικές οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις, σε δύο διαφορετικούς υποψηφίους με 15 και πλέον έτη προϋπηρεσίας, βεβαιωμένης από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Στην πρώτη απάντηση η διετής εμπειρία, με ασφάλιση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, δεν είναι απαραίτητη για την ένταξη στο 20%, στη δεύτερη απάντηση όχι μόνο είναι απαραίτητη ως τυπικό προσόν, αλλά χωρίς αυτή ο υποψήφιος αποκλείεται από την όλη διαδικασία. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς ζητούν ως "αποδεικτικό" η βεβαίωση από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για διετή προϋπηρεσία να περιγράφει και τη θέση απασχόλησης;;;; Από κάποιους μπορεί να ζητήσουν να αποδείξουν και την εμπειρία τους στον πλανήτη Άρη, ενώ από κάποιους άλλους αρκεί ένας μικρός κοντινός περίπατος....
Και τελικά, κατά το δοκούν οι απαντήσεις για να αιτιολογηθούν όπως , όπως οι αποκλεισμοί και οι προκρίσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1η

Κα Σ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη «έως το 20% των 132 θέσεων (26 θέσεις) μπορεί να καλυφθούν από άτομα με αυξημένα τυπικά ή/και ουσιαστικά προσόντα, ακόμη και με ελάχιστη διετή εμπειρία τεκμηριωμένη μέσω ασφαλιστικού οργανισμού (όχι απαραίτητα ΕΤΑΠ – ΜΜΕ)» (περίπτωση (δ) του κεφαλαίου Β της Προκήρυξης).
Προκύπτει σαφώς από την ανωτέρω διατύπωση ότι, προκειμένου ο υποψήφιος να ενταχθεί στην κατηγορία του 20% πρέπει να διαθέτει αυξημένα τυπικά ή/και ουσιαστικά προσόντα τέτοια που να δικαιολογούν τη διάκρισή του και επιλογή του μεταξύ άλλων συνυποψηφίων του, λαμβανομένων βεβαίως υπόψιν και των συγκεκριμένων αναγκών της εταιρείας για τη στελέχωση των 59 θέσεων δημοσιογράφων (π.χ. παρουσίαση εκπομπών). Σημειώνουμε ότι η πολυετής εργασιακή εμπειρία σε οποιαδήποτε θέση απασχόλησης δεν συνιστά από μόνη της «αυξημένο ουσιαστικό προσόν».
Με βάση τα ανωτέρω, η εταιρεία κατέταξε τους υποψηφίους είτε στην κανονική κατάταξη είτε στην κατάταξη του 20% των θέσεων.

Τέλος όσον αφορά στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των δικαιολογητικών των υποψηφίων, με σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., αποτελείται από τον Αναπληρωτή Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, από τον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού και το Νομικό Σύμβουλο της Εταιρείας.

Για τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2η

Κύριε Κ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη «οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών πρέπει να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, με ασφάλιση στο Ε.Τ.Α.Π.  Μ.Μ.Ε., τουλάχιστον δύο (2)  έτη» (περίπτωση (γ) του κεφαλαίου Β της Προκήρυξης).
Συνεπώς, απαραίτητο τυπικό προσόν πρόσληψης, χωρίς τη συνδρομή του οποίου ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία, συνιστά η διετής (24μηνη) εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, δηλαδή στη σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων-εκπομπών, η οποία πρέπει να αποδεικνύεται από βεβαίωση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Από τα έγγραφα που έχετε υποβάλει ενώπιον της Επιτροπής και δη από τη βεβαίωση του ασφαλιστικού σας φορέα, προκύπτει ότι δεν διαθέτετε το τυπικό προσόν πρόσληψης, οπότε είναι υποχρεωτικός ο αποκλεισμός σας από την περαιτέρω διαδικασία.
Τέλος όσον αφορά στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των δικαιολογητικών των υποψηφίων, με σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., αποτελείται από τον Αναπληρωτή Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, από τον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού και το Νομικό Σύμβουλο της Εταιρείας.

Για τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του