ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ




ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΦΙΓΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!
Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν χθες και σήμερα και έκαναν λόγο για μετακίνηση των δύο μεγάλων Σφιγγών από τον τάφο της Αμφίποληςπροχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού. Κάτι... τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατο να συμβεί χωρίς να οργανωθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη μεταφορά τους. Επισημαίνοντας ότι η ανασκαφή στον τύμβο Καστά «εξελίσσεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία» το υπουργείο αναφέρει ότι «δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν».

Αντίθετα, αυτό που συμβαίνει, κατά το υπουργείο Πολιτισμού, είναι ότι ξεκίνησαν οι προεργασίες «για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου». 

Προκειμένου, τέλος, να προλάβει τυχόν νέα περιστατικά εσφαλμένης ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι «από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του