Τώρα ΡΗΤΗ εντολή απο το YEΘΑ: «Καταρρίψτε ότι ΠΕΤΑΞΕΙ πάνω απο τα νησιά του Αιγαίου»




Σκληρή απάντηση στην αδιαλλαξία του Ερντογάν….

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση

Ξεκάθαρη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς την Τουρκία από την άσκηση «Παρμενίων»


Με στολή παραλλαγής για μια ακόμη μια φορά, σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων» και στην περιοχή του Έβρου.


«Η άσκηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού κύκλου των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβαν δε μέρος μονάδες και σχηματισμοί και των τριών κλάδων καλύπτοντας σχεδόν όλο το Αιγαίο και τον Έβρο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός κατά τον χαιρετισμό του και πρόσθεσε ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η πατρίδα μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση».
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό χωρών αυτής, με κορυφαία περίπτωση την αποτελμάτωση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα είναι παράγοντες που ενισχύουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, έχουν όμως διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο.

Με πρόβλεψη για μια γενικότερη αστάθεια, με παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά και εθνοτικές συγκρούσεις, που προαναγγέλλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και το διεθνές σύστημα ασφαλείας ευρύτερα, είπε ακόμη ο ΥΠΕΘΑ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με μια σειρά γεγονότων, στον περίγυρο της χώρας μας, λειτουργούν ως υπόμνηση, αλλά και ως ξεκάθαρη προειδοποίηση, τόνισε.



Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι καθαρά προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος χώρας, που καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και οι ανιστόρητες θέσεις γειτόνων μας, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από αξιωματούχο των Βρυξελλών, έστω και προσωρινά, υπογράμμισε αναφορικά με τις τελευταίες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις.


Για να συνεχίσει σημειώνοντας ότι: «εύκολα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε όλοι, πόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης μας αναλογεί ως Ένοπλες Δυνάμεις στην αέναη προσπάθεια της χώρας μας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως μια χώρα δυτική, μια χώρα ευρωπαϊκή, μια χώρα που θέλει να μετέχει στο κεντρικό ρεύμα των εξελίξεων, μέσα στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά και μια χώρα που έχει τα δικά της εθνικά συμφέροντα, τις δικές της προτεραιότητες και τις δικές της συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή».

Και το πράττουμε όπως είδατε, κυρίες και κύριοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η εθνική μας κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται.




Η ασφάλεια και η ευημερία του ελληνικού λαού, η ασφάλεια της χώρας καθώς και των εθνικών μας «κόκκινων γραμμών» αποτελεί για μας στόχο πρωταρχικής σημασίας, συμπλήρωσε τελειώνοντας ο ΥΕΘΑ…


Πηγή:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του