Μ. Τσάτσης: οι έρευνες στο Πυρί της Θήβας θα συνεχιστούν





Συνέντευξη τύπου για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας των ΡΟΜΑ, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους διερχόμενους οδηγούς στο Πυρί της Θήβας, παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχάλης Τσάτσης.

Σε αστυνομική επιχείριση, στον παρακείμενο οικισμό των ΡΟΜΑ, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ανάμεσα τους αρχηγικά στελέχη καθώς και ανήλικοι-μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη, εκ των οποίων ένα βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας συνελήφθησαν δύο γυναίκες.

Οι συλληφθέντες μετά τον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα για απολογία στον ανακριτή Θηβών.

Όπως προέκυψε από μεθοδική αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 και αρχηγικό ρόλο σε αυτή είχε μια 37χρονη, η οποία και συνελήφθη, συνεπικουρούμενη από πέντε ακόμη μέλη της σπείρας, τα οποία είχαν δευτερεύοντα αρχηγικό ρόλο.
Οι δράστες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, αναλάμβαναν την συστηματική «στρατολόγηση» και καθοδήγηση νεαρών ανήλικων συνεργών τους, με σκοπό την εξακολουθητική διάπραξη ληστειών και κλοπών, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας που αποκόμιζαν, τον Οικισμό.

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη, όπως τόνισε ο κ. Τσάτσης, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τους συνεχάρη όλους για αυτή την επιτυχία και σημείωσε με έμφαση ότι «οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον».

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Πυρίου ανέφερε ότι από το Μάιου του 2016 έως και τις 21 Φεβρουαρίου είχαν συλληφθεί 120 άτομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του