Αποκάλυψη βόμβα! Ευρωβουλευτές σε σκάνδαλο 'χρηματισμού'...(ονόματα)Πληροφοριακά






Σκάνδαλα,πολιτικά συμφέροντα και άλλα τόσα συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στις Βρυξέλλες καθώς πολλοί Ευρωπαίοι επίτροποι αλλά και ευρωβουλευτές διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Φυσικά και στην Ελλάδα,όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας,υπήρχαν και υπάρχουν,Ευρωβουλευτές που υποστηρίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο τα συμφέροντα του Τζωρτζ Σόρος.(Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το παράξενο ειναι δε πως στο τέλος της θητείας τους οι Επίτροποι βρίσκονται ξαφνικάστα γραφεία μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών όπως τονίζει έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI).

485 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, και πολλοί ευρωβουλευτές, μέσα σε δυο χρόνια από τη λήξη της θητείας τους το 2014, προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, αλλά και στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Βρετανίδα Σάρον Μπόουλς,είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.Η πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου,συμμετείχε από το 2010 έως το 2014 σε πολυ σημαντικές συναντήσεις με τους επικεφαλής του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, και τελικά αφού έληξε η θητεία της βρέθηκε σε πολύ σημαντικό πόστο στη χρηματαγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Γερμανός ευρωβουλευτής Χόλγκερ Κράμερ. Επί μία δεκαετία είχε την επίβλεψη και την ευθύνη ρύθμισης για την αγορά, τον ανταγωνισμό και την προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα εργάζεται στην Opel και ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα δημόσιας πολιτικής και τις σχέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του