ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚH! ΠΩΣ είχε στήσει τη μεγάλη κομπίνα (με τα τραγούδια) ο Γιαννίκος...




Nico Mastorakis
Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ"
Και ρωτησαν μερικοι: "Ο Γιαννικος τί παρανομο εκανε;" Ο Γιαννικος, εκτος απο τη μεγαλη κομπινα με τους διαφημιστες στο Alter, σαν πολυιδιοικτητης δισκογραφικων, αγοραζε ιστορικες φιρμες, οπως τη "Music Box", τη "Λυρα" και αλλες, και για δεκαετιες πλημμυριζε την αγορα με "επανεκδοσεις" ποπ και ελαφρου ρεπερτοριου των 60s. Συλλογες, δωρα στα περιοδικα και τις εφημεριδες του, μια στυγνη και παρανομη εκμεταλλευση, που βασιζοταν στην αμελεια των Φορμινξ, των Sounds, των τραγουδιστων να κρατανε αντιγραφα των συμβολαιων τους.

Κανενα συγκροτημα δεν υπεγραψε συμβολαιο με τη Music Box παραπανω απο δυο χρονια. Ο Γιαννικος δεν αγορασε ποτε την πνευματικη ιδιοκτησια των καλλιτεχνων, αγορασε τα masters των ηχογραφησεων που ομως δεν ειχαν καμια αξια, αφου τα συμβολαια ειχαν ληξει, δεν ειχαν ανανεωθει ποτε και αυτο ηταν σε γνωση της ΑΕΠΙ, που ομως (λογω ειδικων σχεσεων) επετρεπε στον Γιαννικο την ατυπη αυτη πειρατικη εκμεταλλευση.
Ας βρεθει εστω και ενας καλλιτεχνης 60s/70s απο τους συμβεβλημενους με "Λυρα," "Music Box" κλπ., που να καταθεσει οτι πηρε απο τον Γιαννικο εστω και ενα ευρω, εστω και μια δραχμη.
Ειναι καιρος, για οσα εκανε σε βαρος τους, να μαζευτουν ολοι και να τον ξαναβαλουν φυλακη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του