Ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο


Σειρήνες ήχησαν στο κέντρο της Ορεστιάδας και στο Διδυμότειχο. Ο Στρατός προχώρησε σε δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.
Δείτε το βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το thrakinea.gr.
Σε αυξημένη ετοιμότητα ή «πορτοκαλί» συναγερμό, θέτει η κυβέρνηση το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως στις εσχατιές της νότιας πλευράς του αρχιπελάγους, οι δυνάμεις ασκούνται διαρκώς με πολλούς συναγερμούς και πολυποίκιλα “επεισόδια”.
Περισσότεροι από 120 συναγερμοί έχουν δοθεί το τελευταίο 14μηνο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το σύνολο των δυνάμεων βολές με κάθε είδους οπλικό σύστημα που υπάρχει στα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ αποκαλύπτει το onalert.gr.

Βολές με βαρέα όπλα πεζικού, από άρματα μάχης, από οβιδοβόλα του πυροβολικού καθώς επίσης από το σύνολο του φορητού οπλισμού.

Σε αυτές τις ασκήσεις καταγράφεται η αύξηση του αριθμού των εθνοφυλάκων, αλλά και η μετακίνησή τους από μεγάλα νησιά σε μικρότερα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκάστοτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Κύριες ασκήσεις είναι φυσικά οι ανακαταλήψεις βραχονησίδων, οι έκτακτες επανδρώσεις ακόμη και των πιο απομακρυσμένων φυλακίων, η υπεράσπιση νησιών μέχρι να φτάσουν δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλα σενάρια.

crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του