Οι ΗΠΑ δεν φεύγουν από την Manbij αλλά έρχονται και οι Τούρκοι – Τι λέει η συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν



Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά την τηλεφωνική συνομιλία και την συμφωνία που επετεύχθη, όπως αναφέρουν όλες οι σχετικές πηγές μεταξύ Ν.Τραμπ και Ρ.Τ.Ερντογάν:

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι Αμερικανοί ναι μεν δεν θα αποχωρήσουν από την πόλη Manbij αλλά δυστυχώς για τους Κούρδους αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν και οι Τούρκοι στο τελευταίο κουρδικό θύλακα στο έδαφος της Συρίας.


Στη συμφωνία Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ αναφέρθηκε και ο διευθυντής του PRONEWS T.Γκουριώτης στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Εμείς» πριν λίγο και το επιβεβαίωσε ο αναλυτής Θανάσης Δρούγος ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο πάνελ.

Όπως αναφέρεται η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας για την τύχη της Manbij και την τύχη των Κούρδων της Συρίας είναι η εξής:

1. Εκκένωση της Μάνμπιτζ από όλα τα κουρδικά ένοπλα τμήματα και παράδοση του οπλισμού τους.

2.Όσοι αρνηθούν να παραδώσουν τον οπλισμό τους θα θεωρηθούν ένοπλο τμήμα θα υποχρεωθούν να μεταφερθούν ανατολικά του Ευφράτη.

3.Συνδιαχείρηση της Μάνμπιτζ μεταξύ Αμερικανών, Τούρκων και τουρκόφιλων Κούρδων

4.Την διοίκηση στην Μάνμπιτζ θα την αναλάβουν οι Αμερικανοί ενώ εκείνη της Αφρίν οι Τούρκοι

Δυστυχώς για τους Κούρδους βασικός υποστηρικτής τους και δημιουργός του σχεδίου της κουρδικής πολιτοφυλακής των 40.000 ανδρών που αποτέλεσε την αφορμή για την εισβολή του τουρκικού Στρατού στην Συρία, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ «αποκεφαλίστηκε» από το Ν.Τραμπ και ο διάδοχός του, ο υπερσυντηρητικός, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον, θεωρείται «καλός φίλος» της Τουρκίας.

Ήταν σχέδιο του Τίλερσον το οποίο και θεωρήθηκε και η αιτία αποπομπής του αλλά τελικώς θα ισχύσει

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του