Θα σας συντρίψουμε, απειλεί πάλι τους Τούρκους ο Καμμένος

«Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται ότι το 1821 ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και την συνέτριψε» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας – Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει ισχυρές αποτρεπτικές δυνάμεις για να εξασφαλίσει την ειρήνη

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θα συντρίψει όποιον τολμήσει να απειλήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας απηύθηνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Μόλις λίγες ώρες μετά τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις: «Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε: «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μία πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται ότι το 1821 το πώς μία ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και την συνέτριψε».
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» τόνισε ο κ. Καμμένος.
«Με μπροστάρη την υπέρμαχο στρατηγό και τους προστάτες αγίους των ενόπλων δυνάμεων, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Ζητώ την στήριξη των φίλων και συμμάχων για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Χρειάζονται πράξεις και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας» συνέχισε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε εκ νέου προς την Τουρκία λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και την στέλνουν πίσω από κει που ξεκίνησε απ’ τα βάθη της Ανατολής».
Τσίπρας: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Σε διαφορετικό μήκος κύματος, λίγη ώρα νωρίτερα,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά δήλωσε ότι η Ελλάδα «με αποφασιστικότητα απαιτεί από όλους και έχει την ικανότητα να διασφαλίζει τον απόλυτο σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της εδαφικής της ακεραιότητάς. Η Ελλάδα είναι, σήμερα, φάρος αξιών, αλλά και πόλος, εγγυητής της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας. Και για αυτό τον λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ομαλότητα».
«Και θέλω από αυτήν εδώ, την ιστορική γωνιά της πατρίδας μας, να επαναλάβω αυτό που ολόκληρη η Ευρώπη πια με τον πλέον επίσημο τρόπο και με μια φωνή δηλώνει:
-Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο.
-Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.
-Να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Και θα πρόσθετα, να κατανοήσει, ταυτόχρονα, ότι στον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες, η καλή γειτονία και η διαρκής επιδίωξη επίλυσης των διαφορών» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ελλάδα αυτό το κατανοεί και το εφαρμόζει. Και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά ακριβώς για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, για να υπηρετήσει αυτή την αρχή της καλής γειτονίας» έκλεισε την τοποθέτησή του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Τσίπρας.
Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε τα σύνορα και το έδαφος της πατρίδας μας
«Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το Νεότερο Ελληνικό Κράτος γεννήθηκε μέσ’ από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Και συνέχισε τη δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρελασης στην Αθήνα: «Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του