ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΌΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ(ΕΙΚΟΝΕΣ)


xios-basketa-dystyxima

Επείγουσα έρευνα έχει διαταχθεί προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του 19χρονου στη Χίο, μετά την πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στην περιοχή της Δασκαλόπετρας.
Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Κρίθηκε, όμως, ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα, μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.
Η μπασκέτα, είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Σύμφωνα με το politischios.gr μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας, αν και από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο «Πολίτης Χίου» από την πρώτη στιγμή του συμβάντος φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.
Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.
ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ούτε βίδες δεν είχε η μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο
Στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το το θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα.
vournous_0001
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από τοπικά ΜΜΕ, στις οποίες φαίνεται η μπασκέτα που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου. Όπως μπορείτε να δείτε, στηριζόταν στο έδαφος με… σκέτο τσιμέντο και δεν είχε καν βίδες για να την συγκρατούν
POLITI-768x432
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την Κυριακή στην Δασκαλόπετρα
basketa_xios1
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας 19χρονος νεαρός που βρίσκονταν για διακοπές στη Χίο, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.
Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.
Από τις φωτογραφίες του «πολίτη της Χίου», φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου και καθόλου βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.
xios-basketa-dystyxima
xios-basketa-dystyxima-dyo
Στο αστυνομικό τμήμα της Χίου κατέληξε αργά τη νύχτα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.
Ο κ. Βουρνούς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου τουρίστα, μετά από πτώση μπασκέτας στην περιοχή Δασκαλόπετρα.
Πηγή: politischios.gr –  astraparis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του