Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλες ανατροπές στην Αστυνομία: Ενισχύονται τα ΜΑΤ, μπαράζ ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας – Τέλος η ανομία με το νέο δόγμα





Στην ενίσχυση των ΜΑΤ με 400 νέους αστυνομικούς – που θα αποφοιτήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τις αστυνομικές σχολές – προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.



Ακόμη, ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της Διεύθυνσης Μεταγωγών με την ανακαίνιση του κτιρίου της Πέτρου Ράλλη που είχε τεράστιες ζημιές, κάτι που «υποβοηθούσε» τις αποδράσεις κρατουμένων.

Παράλληλα θα ενισχυθεί και με 200 αστυνομικούς . Επιπλέον ελήφθη η απόφαση να ενεργοποιηθούν στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ και κυρίως σε τμήματα της Αθήνας, περίπου 2000 ακινητοποιημένα οχήματα που προέρχονται από κατασχέσεις στην διάρκεια ερευνών των διωκτικών αρχών.


Επιπλέον από 1η Σεπτεμβρίου η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές σχεδιάζει μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κλείνουν δρόμους, πεζοδρόμια, εμποδίζουν τις κινήσεις των πεζών κ.λπ.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις της λεωφόρου Κατεχάκη εντάσσεται στο σχέδιο αναμόρφωσης κι ενίσχυσης της ΕΛΑΣ εν όψει ενός θερμού «φθινοπώρου» και στη προσπάθεια να περιορισθεί η ανομία στο κέντρο της Αθήνας, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές αλλά και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των σταθμευμένων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.




Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ αριθμούν 1.650 αστυνομικούς με 49 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ και είχε υπάρξει προσπάθεια ενίσχυσής τους με 100 επιπλέον αστυνομικούς στις αρχές του χρόνου.

ΟΙ 400 νέοι αστυνομικοί που θα ενταχθούν στα ΜΑΤ για πρώτη φορά (υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση) θα στελεχώσουν ορισμένες νέες διμοιρίες που θα δημιουργηθούν, ενώ θα υπάρξει κι ανανέωση του προσωπικού τους με μετακίνηση και σε άλλες υπηρεσίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του