ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ; ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ: ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΤΙ ΛΕΝΕ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ







H παρατήρηση εκπλήρωσης προρρήσεων και προφητειών όπως και η ανάγνωση των λεγόμενων «Σημείων των Καιρών» είναι «δύσκολη δουλειά» καθώς οι προφήτες, οι σαμάνοι και οι Άγιοι της Ορθοδοξίας όπως και γενικώς οι «Άγιοι Πατέρες» των θρησκειών ήταν οι μεγάλοι γεωπολιτικοί αναλυτές άλλων καιρών και άλλων εποχών και καθοδηγητές των λαών τους.

Φυσικά ως Έλληνες Ορθόδοξοι δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις προρρήσεις των δικών μας Αγίων αλλά όλα τα ιερά κείμενα απανταχού έχουν την σημασία τους και τον ρόλο τους για όποιον θέλει να «βλέπει» όπως λένε και οι σαμάνοι ινδιάνοι στην αμερικανική ήπειρο.

Έτσι λοιπόν κάτι που έχει ειπωθει εκατοντάδες χρόνια έως και χιλιάδες χρόνια πριν έχει την ιδιαίτερη αξία του όταν παρατηρείται ως τεκταινόμενο σε μια μακρινή εποχή (αν και μπορεί να γίνει αυτό περισσότερο της μιας φοράς) και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θέαση δώδεκα αλεπούδων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ εντάσσεται στο πλαίσιο της έγερσης του περιβόητου Τρίτου Ναού του Σολομώντος.


Οι αλεπούδες εντοπίστηκαν στις αρχές της εβδομάδας δηλαδή λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νηστείας Tisha Bav που ξεκινάει επισήμως σήμερα 10 Αυγούστου.

Μνημονεύει την καταστροφή των δύο ναών στην Ιερουσαλήμ, πρώτα από τους Βαβυλώνιους και αργότερα από τους Ρωμαίους.

«Κανείς δε μπορεί να μην κλάψει μπροστά στην εκπλήρωση της προφητείας ότι “αλεπούδες θα προχωρήσουν σε αυτόν”» δήλωσε ο Shmuel Rabinowitz ραβίνος του Δυτικού Τείχους και των ιερών τοποθεσιών.

Αναφερόταν στο βιβλίο των θρησκειών (5:18), ένα απόσπασμα που αναφέρει την ιστορία της καταστροφής του πρώτου ναού στην Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και μια προφητεία ότι η περιοχή θα κατοικηθεί κάποτε από αλεπούδες.

Αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι, με τη σειρά του, δεμένο με μια προφητεία από τον Προφήτη Ζαχαρία, όπως εξηγείται στο Ταλμούδ (Makkot 24b) ότι ο ναός θα ξαναχτιστεί.

«Μέχρι την εκπλήρωση της προφητείας του Ουριά σχετικά με την καταστροφή της πόλης, φοβόμουν ότι η προφητεία του Ζαχαρία δεν θα εκπληρωθεί, καθώς οι δύο προφητείες συνδέονται», αναφέρει ο Τρακτέκ Μακώτ 24β.

Η ομάδα περίπου δώδεκα αλεπούδων εμφανίστηκαν στη νοτιοδυτική περιοχή του Δυτικού Τείχους τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του Δεύτερου Εβραϊκού Ναού που σώζεται μέχρι σήμερα. Το βιβλίο των θρησκειών (5:18) διαβάζεται παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του επερχόμενου θρησκευτικού φεστιβάλ.

Το Όρος του Ναού είναι ένα από τα πιο ιερά σημεία στην Ιερουσαλήμ και αποτελεί επίκεντρο για την εβραϊκή, χριστιανική και μουσουλμανική πίστη.

Πάντως ο Τρίτος Ναός μπορεί να είναι πολυπόθητος για την Εβραϊκή Θρησκεία αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Χριστιανισμό καθώς συνδέεται με την έλευση του «βδελύγματος, του υιού της ανομίας» του περιβόητου μελλοντικού (με βάση την χριστιανική Πίστη και ιδιαιτέρως την Ορθόδοξη) παγκόσμιου ηγεμόνα του Αντίχριστου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του