Μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας






Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια. Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες και 39 οχήματα, ενώ έκλεισε ο δρόμος για βόρεια Εύβοια. Οι πυκνοί καπνοί καλύπτουν και τον ουρανό της Αττικής, ενώ υπάρχει και μυρωδιά καμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.

Σύμφωνα δε με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και 2 ερπυστριοφόρα. Συνδράμουν δε 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιές και σε Θήβα-Ιωάννινα

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη άλλες δυο πυρκαγιές στη Θήβα και στα Ιωάννινα. Στην περιοχή Πρόδρομος του δήμου της Θήβας καίγεται δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του