Στη ''φάκα'' οι ληστές τραπεζών







Ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Συκουρίου της Λάρισας την προηγούμενη Πέμπτη (1/8) εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της έρευνας της συνελήφθησαν, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος, ένας 35χρονος και μία 42χρονη. Επιπλέον, συνελήφθη σήμερα Δευτέρα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 45χρονος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης της ανακρίτριας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο 50χρονος με τον 35χρονο μετέβησαν με αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα με σκοπό την ληστεία. Ο 35χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια, μπήκε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 9.934,9 ευρώ από ταμείο. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.



Το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Συκουρίου και κατασχέθηκε, ενώ όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας είναι ιδιοκτησίας του συζύγου της 42χρονης εμπλεκόμενης, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στις οποίες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών καθώς και του δεύτερου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε σε περιοχή της Πιερίας και επίσης κατασχέθηκε το δεύτερο επιβατικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου συνεργού τους.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και αγροτεμάχιο του 50χρονου και στην οικία του 35χρονου, αλλά και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα προαναφερόμενα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν από τον 35χρονο για κάλυψη των χαρακτηριστικών του (περούκα, ψεύτικα γένια, γυαλιά ηλίου και γάντια), ένα πιστόλι, τύπου replica, μία σπάθα, ένα μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ.




Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 35χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε μια ακόμη ληστεία που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος είχε μεταβεί με φορτηγό αυτοκίνητο μαζί με άγνωστο συνεργό του σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 17.380 ευρώ. Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο όχημα είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και είχε κλαπεί την ίδια ημέρα από την περιοχή του Τυρνάβου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του