Εναέριο «τείχος» σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Βομβαρδιστικό Β-52 πέταξε με Ελληνικά F-16 – Eκνευρισμός στην Άγκυρα, εξέδωσε προκλητική NAVTEX





Τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ απογειώθηκαν χθες από τη βάση της βρετανικής RAF και πέταξαν προς διάφορες κατευθύνσεις στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η θάλασσα της Νορβηγίας, η Βαλτική (στην Εσθονία) και η Ελλάδα στη Μεσόγειο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Αεροπορίας και ανάρτηση της πρεσβείας της χώρας.



Στην Εσθονία πραγματοποιήθηκε συνεργασία με το ΝΑΤΟϊκό κέντρο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στην αποστολή πάνω από την Ελλάδα το βομβαρδιστικό Β-52 πραγματοποίησε εκπαίδευση στον εναέριο ανεφοδιασμό από ιπτάμενα τάνκερ KC-135. Το B-52 εκτέλεσε αρκετά σενάρια με τα ελληνικά μαχητικά και η πτήση του από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας σε στρατιωτικό επίπεδο.




Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος ήταν η εξοικείωση με διαδικασίες και η επίδειξη αφοσίωσης προς τους συμμάχους και συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται πως πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των Ηνωμένων Πολιτειών έδεσε στην Σούδα πριν πέντε ημέρες.




Πρόκειται για μία κίνηση που εκνεύρισε την Άγκυρα, καθώς αμέσως, μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει σχετική δικαιοδοσία, εξέδωσε την NAVTEX 0378/19 με την οποία δεσμεύει για τις 22 Μαρτίου την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου.

Η NAVTEX





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του