Πανικός & ανησυχία στην Άγκυρα: «Ελληνικά UAV στοχοποιούν τον τουρκικό στόλο» – Η Τουρκία «χαλυβδώνει» την συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ





Eτοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρήσουν να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα (ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους (αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά), σε περίπτωση λέμε πιθανού ελληνοτουρκικής πολεμικής διένεξης.



Αυτό ακριβώς το άκρως επικίνδυνο σενάριο αξιολόγησε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία και έπεισε την πολιτική ηγεσία να προβεί σε αγορά ισραηλινών εξοπλισμένων αεροσκαφών HERON, για να απαντήσει στις τουρκικές προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο πέλαγος που έχουν αλλάξει τους κανόνες της «στρατιωτικής πρακτικής» πλέον.

Τα ισραηλινά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα HERON που είναι ικανά να ρίχνουν πυραύλους, θα μεταβάλλουν πλήρως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο .

Η Ελλάδα έχει μισθώσει 10 ισραηλινά HERON για περιπολίες στην Κρήτη, αναζητά την αγορά του νέου υπερσύγχρονου μοντέλου UCAV HERON για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Η Τουρκία ως γνωστόν στέλνει συνεχώς στο Αιγαίο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου ΑΝΚΑ και ΤΒ2 Bayraktar, τα οποία κινούνται σύμφωνα με ειδικούς στα όριο του ελληνικού FIR προκαλώντας πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση.




Αυτού του είδους τα εναέρια μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΤΒ2 Bayraktar που άρχισε να χρησιμοποιεί η Τουρκία άλλαξαν τις ισορροπίες στο Αιγαίο και η Αθήνα χτύπησε την πόρτα του Ισραήλ για να αγοράσει το νέο μοντέλο μη επανδρωμένων Heron», γράφει ο τουρκικός τύπος.

«Η Αθήνα αισθάνθηκε στενό μαρκάρισμα από την Τουρκία με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων στην άσκηση. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σενάρια πολέμου κατά την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζει νέες στρατηγικές αμυντικής τακτικής. Τα μη επανδρωμένα της Τουρκίας δημιούργησαν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος και θα αλλάξουν ριζικά την αντίληψη των αερομαχιών στο Αιγαίο»,υπογραμμίζει η τουρκική εφημερίδα yeni safak σε μια έξαρση τουρκικού εθνικισμού.

Επειδή όμως ο κατευθυνόμενος τουρκικός τύπος κρύβει πολλά:


Εναέριο στόλο από εξοπλισμένα με πυραύλους Bayraktar, TB έχουν έτοιμο οι Τούρκοι εδώ και καιρό για επιχειρήσεις κατά των Κούρδων του PKK /YPG και φυσικά στην διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar TB-2 σταθμεύουν στην αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία οπλισμένα, ενδεικτικό της ετοιμότητας τους για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί .

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία το μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar, το οποίο εκτόξευσε πύραυλο σε στόχο στο πεδίο δοκιμών του Ικονίου στην κεντρική Ανατολία από απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, πριν μερικούς μήνες.

Το drone Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά τύπου ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .

Η αμυντική τοπική βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσει επίσης το BSI-101, το οποίο είναι σύστημα SIGINT ( Signal Intelligence), για το εν λόγω drone προκειμένου να τερματιστεί η εξάρτηση της Τουρκίας από τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Με το σύστημα αυτό και πάλι σε μεγάλους αριθμούς οι Τούρκοι θα δύνανται να συλλέγουν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών στο Αιγαίο πέλαγος , στην Συρία ή οπουδήποτε αλλού.

Τονίζεται ότι το UAV Bayraktar TB-2 μπορεί να πετάξει σε μέγιστο υψόμετρο 24.000 ποδών, ενώ διαθέτει αυτονομία για 150 χιλιόμετρα, μεταφέροντας μέχρι 55 κιλά ωφέλιμο φορτίο.

Αυτά τα σχέδια, όπως πρώτοι έχουμε αναφέρει από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, προσπαθεί να αντιστρέψει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, μη αφήνοντας αυτό το κρίσιμο οπλικό σύστημα να απειλήσει αποτελεσματικά τα ελληνικά συμφέροντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του