ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ. Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ. «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ









Στέλεχος της αστυνομίας μιλώντας με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς στα τεμένη αυξήθηκε στους 50. Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Starship.

Το Σάββατο ο κατηγορούμενος για φόνο- είναι ο βασικός ύποπτος γιατην επίθεση σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας- 28χρονος Μπρέντον Χάρισον Τάραντ οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 5 Απριλίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η επόμενη εμφάνισή του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά από την εμφάνισή του το Σάββατο στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κράιστσερτς.

Ο ύποπτος φορώντας χειροπέδες και λευκή φόρμα έφτασε συνοδευόμενος από δύο οπλισμένους φύλακες. Ο ίδιος φέρεται να μην είχε καμία έκφραση, όταν του έγιναν γνωστές οι κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Τάραντ, πριν από την επίθεση, είχε αναρτήσει πολυσέλιδο μανιφέστο στο διαδίκτυο. Στο μανιφέστο, ο δράστης στοχοποιούσε πολιτικούς τους οποίους χαρακτήριζε «εχθρούς» των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ στο στόχαστρό του έβαζε και τους Τούρκους της Ευρώπης, τονίζοντας ότι «ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη» και την Αγιά Σοφιά.

Η Νέα Ζηλανδία έχει βυθιστεί στο πένθος μετά την πολύνεκρη επίθεση στα δύο τεμένη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, η οποία έχει προκαλέσει επίσης τον αποτροπιασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με μηνύματα αλληλεγγύης να φτάνουν από κάθε πλευρά του πλανήτη, καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό συμβάν.

Το μεγάλο ζήτημα είναι τι έρχεται από εδώ και στο εξής. Ο Θεός να μας φυλάει. Αυτό δεν είναι μια απλή ευχή αλλά μια ζοφερή εικόνα που μόλις γεννήθηκε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του