Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαλκάνια ώρα μηδέν: NATO & ΕΕ ετοιμάζουν σχέδιο δράσης κατά της Ρωσίας – Αποφασισμένος για σύγκρουση ο Β. Πούτιν, ετοιμάζει κίνηση-ματ







«Η Ρωσία χρηματοδοτεί πολλά κόμματα στα Βαλκάνια ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο ανώτατος νατοϊκός διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Κούρτις Σκαπαρότι, συμπεριλαμβάνοντας πολλές χώρες της περιοχής, ενώ υπογράμμισε και αυτός την «προσπάθεια» παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης μέσω διαδικτύου. 



Πρόκειται για νέα «βόμβα» από τις ΗΠΑ, η οποία μας καταδεικνύει ότι στην χερσόνησο των Βαλκανίων διαδραματίζεται ένα τεράστιο γεωπολιτικό, στρατιωτικό και ενεργειακό παιχνίδι με πολλές και μεγάλες προεκτάσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Προχθές σύμφωνα με σημαντικό άρθρο μας, αναφέραμε ότι ρωσικό Think Tank παρουσίασε την νέα πολιτική του Πούτιν στα Βαλκάνια και το νέο σχέδιο κατά των «διεφθαρμένων» πολιτικών ελίτ που κυβερνούν πολλές χώρες της περιοχής, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψιν τον ορθόδοξο λαό των χωρών αυτών που καταπιέζεται καθημερινά, με την υπομονή του να μην είναι πλέον ανεξάντλητη.

Αυτό σε συνδυασμό με το νέο παρεμβατικό σχέδιο της Μόσχας σε μια προνομιακή περιοχή για την ίδια όπως τα Βαλκάνια, προμηνύουν πολλές και διαφορετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, ενώ βρίθουν «ερμηνειών» για την κατάσταση για παράδειγμα σε Ελλάδα, Σκόπια, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία κά.

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός σε απάντηση του κατηγόρησε με σφοδρότητα τη Μόσχα για τη χρηματοδότηση παρά πολλών πολιτικών κομμάτων στα Βαλκάνια για να εμποδίσει την ένταξη της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.




«Καταβάλλουν προσπάθειες για να υποσκάψουν οποιαδήποτε πρόοδο προς την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, κλπ.

Το κάνουν αυτό κυρίως μέσω της παραπληροφόρησης, και της χρηματοδότησης και υποστήριξης ριζοσπαστικών κομμάτων.

Δεν καθορίζουν απαραίτητα ποια πλευρά κατέχουν. Είναι σημαντικό να υπονομεύεται η οποιαδήποτε σημερινή κυβέρνηση σε κάθε βήμα προς τα εμπρός. Βλέπουμε ότι αυτή η δραστηριότητα έχει αυξηθεί τους τελευταίους 6 ή 8 μήνες στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Σκαπαρόττι.

Σε μια έκθεση προς τα μέλη της επιτροπής ενόπλων υπηρεσιών του Κογκρέσου, ο στρατηγός προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι μπορούν να οργανώνουν πράξεις βίας στα Σκόπια, πριν από την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.


«Η είσοδος του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ πιστεύω ότι είναι μη αποδεκτή για τη Ρωσία. Πιστεύω ότι θα προσπαθούν συνεχώς να παρεμβαίνουν στη Βόρεια Μακεδονία, όπως έκαναν με το Μαυροβούνιο», ανέφερε.

Η Μόσχα έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή της στην ένταξη στο ΝΑΤΟ τόσο για το Μαυροβούνιο όσο και για τα Σκόπια, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν την ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, που ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016, αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε τις ανησυχίες του, ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας στην περίπτωσης του Brexit.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε μια συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ-ΕΕ και Καναδά κατά της Ρωσίας, με την απόφαση επιβολής νέων κυρώσεων, ενώ η Μόσχα, μέσω Λαβρώφ απείλησε για άμεσα αντίποινα.

Επίσης στο παιχνίδι εισήλθε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τ. Πάιατ, ο οποίος ζητά την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, παρεμβαίνοντας στην διένεξη με την Μόσχα από την Αθήνα.

Προβολή εικόνας στο Twitter



Geoffrey Pyatt@USAmbPyatt



Today marks the fifth anniversary of #Russia holding an illegitimate, fabricated “referendum” in #Ukraine in a futile attempt to legitimize its purported annexation of territory. The U.S. calls on to respect international law and end its occupation of #Crimea.
101
1:32 μ.μ. - 16 Μαρ 2019 · Attiki, Greece
60 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter




«Πριν από 5 χρόνια, η Ρωσία πραγματοποίησε ένα παράνομο δημοψήφισμα στην Κριμαία ως πρόσχημα για την παράνομη προσάρτησή της. Έκτοτε, η Ρωσία έχει παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Κριμαίας, και των αυτόχθονων Τάταρων της Κριμαίας.

Καλούμε τη Ρωσία να επιστρέψει στην Κριμαία στην Ουκρανία», έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης.

«Πολεμικές ιαχές» ακούγονται ήδη άνω των ελληνικών Βόρειων συνόρων από την τεράστια σε έκταση κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας , (με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε) την δεδομένη στιγμή που η περιοχή θα αποτελέσει κύριο κόμβο διανομής του ισραηλινού, ελληνικού και κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Curtis M. Scaparrotti πριν μερικές ημέρες έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για «πολύ εύθραυστη κατάσταση ασφαλείας στα Βαλκάνια», ενεργοποιώντας μέσα στα σχέδια αυτά φυσικά και την Ελλάδα, ειδικά το λιμάνι της Θεσ/νικης για όσα φανερά ή μυστικά διαδραματίζονται σε περιοχές άνω των βόρειων ελληνικών συνόρων μας.

Ρώσοι και Αμερικάνοι «κονταροχτυπιούνται» στην περιοχή μας για την δημιουργία ζωνών επιρροής ειδικά σε Σερβία και σερβικό κομμάτι της Βοσνίας, ενώ Σκόπια, Βουλγαρία και Βοσνία «βράζουν».

Το σίγουρο είναι ότι «ησυχία» δεν πρόκειται να έχουμε στα Βαλκάνια έως ότου περατωθούν τα ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια των δύο υπερδυνάμεων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του