Κύπρος ώρα μηδένΠροειδοποίηση από πρώην ΥΠΕΞ: «Ο Ερντογάν θα χτυπήσει!»





Κύπρος ώρα μηδέν – ΓΕΕΦ σε Κυβέρνηση: «Αγοράστε άμεσα Leopard 2A4» – Προειδοποίηση από πρώην ΥΠΕΞ: «Ο Ερντογάν θα χτυπήσει!»

Εξελίξεις έχουμε στην Κύπρο, εκεί όπου οι Τούρκοι, πριν λίγες εβδομάδες μετακίνησαν άρματα μάχης από την Θράκη και τα μετέφεραν στα Κατεχόμενα. Πρόκειται στην ουσία για πολεμικές προετοιμασίες για μελλοντικές επιχειρήσεις.

Τα τουρκικά άρματα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από την Ανατολική Θράκη και αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Έβρου, όπου ο τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία μετακινεί στην Κύπρο αυτού του τύπου τα άρματα μάχης, που αυξάνουν κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κατοχικών δυνάμεων, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα στρατιωτικά συστήματα που διαθέτει ο τουρκικός στρατός σε επίπεδο στρατού ξηράς.


Η ουσία όμως είναι ότι έχουν προβεί και σε άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις και ενισχύσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους.
Πηγές αναφέρουν ότι στην Μεγαλόνησο έχει μετακινηθεί πιθανότατα μονάδα αδιευκρίνιστου αριθμού μελών, των τουρκικών ειδικών δυνάμεων καθώς και μονάδα πεζικού και ίσως ακόμη και βαρέα όπλα

athanasios-athanasios

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του