ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ: Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επόμενη Ε΄ Προγραμματική Περίοδο


Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις  29 Οκτωβρίου 2012.
« Κύριε Περιφερειάρχη ,
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε στις 19 / 10 / 2012 , αλλά και με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. , θέσατε κατά τη συνάντησή σας με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn , την αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην επόμενη Προγραμματική περίοδο με διαφορετικούς όρους.
Δηλώνετε ότι :
Το κριτήριο του ΑΕΠ δεν θα πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη ευημερίας της....
Περιφέρειας και να τεθεί ως βάση η τριετία 2009 ,  2010 και 2011, ώστε να αποδίδεται η πραγματική οικονομική κατάσταση των Περιφερειών.
Εδώ συμφωνούμε !!
Με τη μόνη διαφορά , ότι το θέσατε με μεγάλη καθυστέρηση κ. Περιφερειάρχη.
Σας θυμίζω ότι :
Από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , σχετικά με το ΕΣΠΑ, στις 20 / 07 / 2011 είχα ζητήσει να ληφθούν υπόψη τα τελευταία χρόνια 2009 – 2011 , γιατί τα στοιχεία έχουν αλλάξει και μας εννοούν .
Τι ίδιο θέμα θέσαμε και στο Π.Σ. του Ιουλίου 2011 και επανήλθαμε στο Π.Σ. του Μαΐου 2012 , καθώς και στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αλλά για μια ακόμη φορά, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, διότι όλοι γνωρίζουμε, πόσο δύσκολα αλλάζουν οι αποφάσεις της Ε.Ε.
Κάθε ενέργεια πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο, για να έχουμε αποτελέσματα.
Δυστυχώς την ίδια τακτική ακολουθήσατε και με το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας .
Με τον ίδιο τρόπο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αντιμετωπίσατε και τη συνάντησή μας με την κα Διαμαντοπούλου , την οποία συναντήσαμε , όταν η Κυβέρνηση ήταν ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ . Και σήμερα μάλλον χάνουμε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.
Σας ζητώ λοιπόν για μια ακόμη φορά να αλλάξετε αγωνιστική τακτική, στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, γιατί – όπως λέει ο λαός μας «τίποτα δεν γίνεται κατόπιν εορτής ».
Τις εξελίξεις πρέπει να τις προλαβαίνουμε και όχι να τρέχουμε πίσω τους.
Τέλος πέστε μου τώρα , ελπίζετε στην αλλαγή της Περιφέρειά μας στην επόμενη  Ε΄ Προγραμματική Περίοδο ; »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του