Στο Αλουμίνιο της Ελλάδας κλιμάκιο του ΚΚΕ



Ο Χρ. Κατσώτης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις προσπάθειες της εργοδοσίας για την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, όπως της Συλλογικής Σύμβασης και άλλων δικαιωμάτων που συνδέονται με το μισθό.
Το εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) επισκέφτηκε προχτές κλιμάκιο της ΚΟ Λιβαδειάς με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος
Μιλώντας στους εργαζόμενους ανέδειξε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στην «Αλουμίνιον», είναι κοινά με αυτά και άλλων εργαζομένων. Ότι είναι βασική πολιτική επιλογή η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η κατάργηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με το μισθό για την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Ότι η αιτία των προβλημάτω......
απορρέει από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, από την τεράστια κερδοφορία του κεφαλαίου, που είναι και η αιτία της οικονομικής κρίσης.
Σε αυτή τη βάση, σημείωσε, είναι αναγκαίος ο ενιαίος συντονισμένος αγώνας όλης της Εργατικής Τάξης στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν την λογική του «εφικτού» που καλλιεργείται από το σύστημα και να σκεφτούν καλά ποια θα είναι η ζωή του από δω και μπρος, με την μείωση των μισθών, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την υποχρηματοδότηση σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά συνθέτουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας και κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής.
Στη συνέχεια ο Χ. Καρτσώτης ανέλυσε τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, που είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τα μονοπώλια, ώστε η διάρθρωση της οικονομίας να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του