ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΡΝΟΥ: Αντιδρούν στον εργασιακό μεσαίωνα



Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι συνάδελφοι στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. κατά την απογευματινή βάρδια εχθές, σταματώντας την παραγωγική διαδικασία, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας, η οποία καλούσε κατά μόνας εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 9% και περικοπές – περιστολές άλλων δικαιωμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους στη ΜΟΡΝΟΣ να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Να μη συναινέσουν στο σφαγιασμό των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Επίσης να μη δεχτούν τη λογική του μικρότερου κακού που καλλιεργεί η εργοδοσία με το εξής δίλημμα: Ή ατομικές συμβάσεις ή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος με βάση τους νόμους που έχει θεσπίσει.....
το πολιτικό προσωπικό των βιομηχάνων.
Ο δρόμος της υπεράσπισης των μισθών και των δικαιωμάτων, η άρνηση της σύγχρονης σκλαβιάς, περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία. Σε κάθε εργοστάσιο να οργανωθεί η εργατική αντίσταση, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μνημόνια.
Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει ταυτόχρονα να πηγαίνει παραπέρα, να στρέφεται ενάντια στην ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Γιατί η διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή η γιγάντωσή τους επιτάσσει φτηνούς, εξαθλιωμένους εργάτες χωρίς δικαιώματα.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Οργανωμένα, συλλογικά, αποφασιστικά και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στον όμιλο και τον κλάδο υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας:

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                        
Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                                                                      
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524
                                      6976536889
                                      6978353438

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του