Στο κράτος περιέρχονται πλέον οι αδρανείς τραπεζικοί λογαριασμοί.



Τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ποσών που βρίσκονται σε χιλιάδες αδρανείς λογαριασμούς, επιχειρεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.
Στόχος είναι να ενταχθούν τα χρήματά αυτά στα έσοδα και από εκεί να χρηματοδοτηθούν...
δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες αδρανείς θα κριθούν λογαριασμοί στους οποίους που δεν έχει καταγραφεί καμία κίνηση την τελευταία εικοσαετία.
Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέχρι τον Απρίλιο, οι τράπεζες θα κληθούν να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον αριθμό των λογαριασμών αυτών αλλά και το συνολικό ποσό που αυτοί περιέχουν, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί παράταση στους δικαιούχους για να κινήσουν τους λογαριασμούς.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας τα χρήματα θα πάνε σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ και θα αποτελέσουν τμήμα της χρηματοδότησης κοινωνικών πολιτικών στην Υγεία και την Παιδεία. Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα είναι η μετεξέλιξη διατάγματος του 1942 που προέβλεπε την αξιοποίηση ανάλογων καταθέσεων ενώ έχει ληφθεί υπόψη και το διεθνές παράδειγμα καθώς ανάλογες ρυθμίσεις ισχύουν στην Γαλλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά.
Σε ειδικό κωδικό μάλιστα του Γενικού Λογιστηρίου που βρίσκεται σε ισχύ έχουν κατατεθεί κατά καιρούς ποσά από τις τράπεζες. Το ύψος των καταθέσεων αλλά και ο ακριβής αριθμός των αδρανών τραπεζικών λογαριασμών παραμένουν άγνωστα και αναμένεται να καταγραφούν για πρώτη φορά με ακρίβεια το προσεχές διάστημα ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα πολύ σημαντικό ποσό που παραμένει αναξιοποίητο σε εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τους καταθέτες για τους αδρανείς λογαριασμούς με τη συμπλήρωση της πενταετίας, της δεκαετίας αλλά και της δεκαπενταετίας, ενώ θα πρέπει να καταρτίσουν ειδικές λίστες με τους λογαριασμούς ανά τράπεζα στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του