Η ζωή μας στα χέρια ηλιθίων


Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια επικινδύνων ηλιθίων. Ή μικροπολιτικών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοροϊδέψουν τον κόσμο και να ξαναμπούν στη Βουλή.

Του Κώστα Χαρδαβέλα

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή την καταιγίδα των νέων εισπρακτικών μέτρων που χριστουγεννιάτικα πέφτει στο κεφάλι μας. Από σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στα ελληνικά σπίτια ειδοποιήσεις για το ΤΑΠ 2010 (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), η συνέχεια για το ΤΑΠ ΤΟΥ 2011 και βέβαια το χαράτσι της τρίτης δόσης που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ.
Ερώτημα στους επικίνδυνα ηλίθιους του υπουργείου Οικονομικών και στους πολιτευτάκηδες που περίμεναν να περάσει η μπόρα των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή πρόσφατα:
Πρώτον: Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι σκοτώνουν την όποια ελπίδα για την ελληνική αγορά αναγκάζοντας τον Έλληνα ακόμη και τα τελευταία οικονομικά του αποθέματα με τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει κάτι στην εορταστική περίοδο, θα πρέπει τώρα να τα εναποθέσει στα καλέσματα για ΤΑΠ και χαράτσι;
Δεύτερον: Δεν μπορούσαν να περιμένουν τουλάχιστον να περάσουν οι γιορτές να υπάρξει έστω κάποιοι οξυγόνο για τον εμπορικό κόσμο της Ελλάδας και μετά να επιβληθούν αυτά τα εισπρακτικά μέτρα;
Τρίτον: Πώς διάολο θα χτυπηθεί η ύφεση όταν το κράτος με τις αποφάσεις του στραγγίζει από την τσέπη του Έλληνα και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει και το στερεί αυτό από την αγορά που θα πήγαινε λόγω εορταστικής περιόδου.
Δεν πιστεύω ότι λείπει ο κοινός νους από τους φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών. Προφανώς ηλίθιοι υπάρχουν αλλά πάντως υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά στο υπουργείο. Το ερώτημα είναι γιατι παίρνουν το μέτρο αυτό καταστρέφοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για εμπόρους και επιχειρηματίες που περίμεναν τα Χριστούγεννα για να πάρουν μια ανάσα. Ίσως γιατί με την έναρξη του 2013 πρέπει να εφαρμοστούν και κάποια άλλα οδυνηρά μέτρα αποφασισμένα στη Βουλή την τελευταία φορά για να βρεθούν τα 13,5 δισ. μέσα στο 2013.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του