Χριστόφιας: Αποχωρώ «πικραμένος» ...Άς προσεχες Τουρκόφια !

Για να υπενθυμίσουμε κάτι που ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ξεχνά!
 Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ,
Χαραυγή, 13 Ιουλίου 2007: «Η κοντόφθαλμη εθνικιστική πολιτική της ηγεσίας της ΕΟΚΑ και της Εθναρχίας, όχι μόνο απέκλειε τους Τουρκοκυπρίους από έναν κοινό αγώνα αλλά ζητούσε ακόμα
και την αποχή από τον αγώνα αυτό από το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου, την Αριστερά που σύμφωνα με τα μεταπολεμικά αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών αποτελούσε τουλάχιστο το 40% του Κυπριακού λαού. [...] Ο ίδιος ο στόχος του αγώνα για Ενωση, αποξένωνε και απέκλειε τη συμμετοχή του 18% του Κυπριακού λαού, δηλαδή των Τουρκοκυπρίων. Ο αποκλεισμός και η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων έδινε στους Βρετανούς αποικιστές την καλύτερη ευκαιρία να εφαρμόσουν την ιμπεριαλιστική τους πολιτική, την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή την πολιτική του διχασμού την οποία όπως όλοι ξέρουμε την έβαλαν σε πλήρη εφαρμογή με την Τριμερή Συνδιάσκεψη (Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας) τον Αύγουστο του 1955.»

Πολίτης, 15 Ιουλίου 2007: «Μετά ήλθε το 55, η ΕΟΚΑ, ο Μακάριος, ο Διγενής, οι παπάδες, οι μασκοφόροι, οι δολοφόνοι. Δεν ξαναείδα το Μεμέτ, αλλά πάντα αναπολώ εκείνο το ξύπνημα κάτω από τη βαβατσινιά κα τη δροσιά εκείνου του πρωινού. Η Δεξιά στην Κύπρο ξόφλησε. Κατέλαβε την εξουσία από το ‘50 ποδηγετούμενη από την Εκκλησία, οργάνωσε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, επέβαλε στην αρχή την ένωση και μετά το Μακάριο διά πυρός και σιδήρου, έσφαξε περισσότερους Κύπριους παρά Άγγλους και υποχρέωσε τον κυπριακό λαό να ζει για χρόνια με το φόβο των μασκοφόρων
Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».
Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.
«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.
Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».
«Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο  Χριστόφιας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του