Τρόικα και Ράιχενμπαχ.... ΤΕΛΟΣ! Αφεντικό των δανειστών αναλαμβάνει ο Σχοινάς! [ΦΩΤΟ]

Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών και καπελώνουν Τρόικα και Task Force με έναν Έλληνα!

Στην ολοκλήρωσή τους βαίνουν οι διεργασίες για τη "συγχώνευση" των κλιμακίων του ευρωπαϊκού σκέλους της τρόικας στην Αθήνα και της Ομάδας Δράσης (Task Force) που έχει συστήσει η Κομισιόν για την Ελλάδα..
Η σχετική πρόθεση, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή της Κυριακής είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς τόσο οι Βρυξέλλες, όσο και το Βερολίνο, είχαν διαπιστώσει δυσλειτουργίες στον συντονισμό των δύο ομάδων, οι οποίες δρούσαν ανεξάρτητα και παράλληλα.

Η Task Force παρείχε τεχνική υποστήριξη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανάλογα με τα κατά καιρούς αιτήματα των ελληνικών κυβερνήσεων και τα στελέχη της χρησιμοποιούσαν πολύ πιο ήπια προσέγγιση έναντι της χώρας μας από την τρόικα.

"Ο Ομπάμα πέρασε τη μισή του θητεία για να κάνει μια μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας και η Γερμανία χρειάστηκε δέκα χρόνια για τις δικές της μεταρρυθμίσεις. Τι περιμένουμε από την Ελλάδα;", έλεγε χαρακτηριστικά παράγων της Task Force.

Με την προσέγγιση αυτή δεν συμφωνούσαν ορισμένα στελέχη της Επιτροπής, οι οποίοι κατηγορούν υπογείως τους συγκατοίκους τους στο κτίριο "Καρλομάγνος" των Βρυξελλών ότι "έχουν γίνει ντόπιοι".

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του "καλού και του κακού", η Task Force, η οποία αρχικά υπαγόταν απευθείας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, του επιτρόπου Όλι Ρεν.

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση κοινού διευθυντή και στα δύο κλιμάκια της Task Force και της τρόικας, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα. Ο ορισμός του επικεφαλής έχει καθυστερήσει για μήνες, καθώς ανέκυψαν διαφωνίες για τα πρόσωπα που προτάθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το πρόσωπο που τελικά φαίνεται να προκρίνεται είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αναπληρωτής διευθυντής του Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΒΕΡΑ) του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται περί τον Φεβρουάριο και η "εγκατάσταση" του κ. Σχοινά στην Αθήνα, εφόσον δεν υπάρξουν στο μεταξύ απρόοπτα, αναμένεται τον Μάρτιο.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σχοινάς θα αποτελέσει το τρίτο σημείο αναφοράς στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της, μετά τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, και τους γνωστούς ελεγκτές της τρόικας (κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του