Προφυλακιστέος ο Γιώργος Σπανός



Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, αλλά και τρεις ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά κ. Βογιατζής καθώς και δύο ακόμα άτομα, που φέρονται ως συνεργάτες του προέδρου της ΕΤΕΚΑ, ενώ η ιδιοκτήτρια του πρατηρίου καυσίμων αφέθηκε ελεύθερη.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι οπαδοί του Ατρομήτου «ξέσπασαν», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης περιβάλλοντος Μ. Χατζόπουλος πήρε απολογία να απολογηθεί την Κυριακή. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν την Κυριακή, και τη Δευτέρα.


Η απολογία του Γιώργου Σπανού στον 7ο τακτικό ανακριτή Πειραιά ολοκληρώθηκε μετά από τρεις και πλέον ώρες, αλλά και των υπόλοιπων τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης περιβάλλοντος Μ. Χατζόπουλος,


Αφότου ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους στον ανακριτή, παρουσιάστηκαν και στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας συνεδρίασαν για περισσότερες από 3,5 ώρες και αποφάσισαν την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, πλην της ιδιοκτήτριας του πρατηρίου καυσίμων.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησε την ίδια στάση με την αρχική του απολογία, ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.


Ο συνήγορος του Γ. Σπανού για τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας03:47reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά παρέμειναν για συμπαράσταση εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ αλλά και συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων και οπαδοί του Ατρομήτου, οι οποίοι ανέμεναν την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Στην κατάθεσή του ο τελωνειακός σύμφωνα με το συνήγορό του φέρεται να τόνισε τα εξής: «Αντιμετωπίζω βιοποριστικό πρόβλημα.Τα χέρια μου δεν τα έχω λερώσει ποτέ.Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να λέει ότι μου έχει δώσει ένα ευρώ είμαι έτοιμος να υποστώ όλες τις συνέπειες του νόμου.Ανοίξτε όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι 662.800 ευρώ και όχι 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πράξη αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι το λαθρεμπόρευμα για το οποίο κατηγορούνται είναι μηδαμινό αφού 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου αντιστοιχούν σε φόρους 470 ευρώ. Όπως διευκρινίζουν, στη δικογραφία δεν υπάρχει έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών αλλά ούτε και προσημειωμένα χαρτονομίσματα γεγονός που σημαίνει, όπως λένε, πως δεν προκύπτει χρηματική καταβολή από τις απομαγνητοφωνήσεις.

Επιχειρώντας να αντικρούσουν το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να κάνουν τις συνεννοήσεις τους, οι κατηγορούμενοι φέρονται να απαντούν ότι οι ισχυρισμοί των αρχών δεν έχουν βάση. Και αυτό γιατί, όπως λένε, η λέξη πολυκατοικία που κατά την αστυνομία είναι τα βενζινάδικα αφορά «κανονικές» πολυκατοικίες που βρίσκονταν δίπλα σε βενζινάδικα και προβλήματα που είχαν με τις διαμαρτυρίες των ενοίκων τους. Όσο για τη λέξη ψάρεμα που για τις αρχές έδινε στο σύνθημα ότι επρόκειτο να γίνουν έλεγχοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως αφορά τις εκδρομές για ψάρεμα που έκαναν ο Σπανός με τον Βογιατζή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες , οι συνήγοροι τους προσκόμισαν στην ανάκριση και σχετικές φωτογραφίες .

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για στημένα παιχνίδια και εμπλοκή στην υπόθεση ποδοσφαιριστή, οι συνήγοροι υπεράσπισης επιβεβαίωσαν ότι κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας και εξετάστηκε ως μάρτυρας ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου ο οποίος καταγράφεται να συνομιλεί με ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη και ο ποδοσφαιριστής δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων το γεγονός ότι δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση το ΣΔΟΕ κρύβει, όπως λένε, σκοπιμότητα και αφήνουν υπόνοιες για στημένη υπόθεση στο πλαίσιο επιχειρηματικού ανταγωνισμού. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του