Ανατροπές για ευρωεκλογές από γερμανικό δικαστήριο- Τι θα γίνει στην Ελλάδα


42A347DD4377D4B2B7817B9F879BFCC0Το δικαστήριο της Καρλσρούης έκρινε αντισυνταγματικό το όριο του 3% για την αποστολή γερμανικών κομμάτων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.Η απόφαση αυτή προκλήθηκε με προσφυγή μικρότερων κομμάτων στο συνταγματικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν είναι συνταγματικό να υπάρχει συγκεκριμένο όριο και από την απόφαση ωφελούνται τα μικρά κόμματα.
Κατόπιν αυτού η Γερμανία θα στείλει τους 96 ευρωβουλευτές της χωρίς όριο αντιπροσώπευσης.
Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό όριο για την Ευρωβουλή αρχικά ήταν πολύ υψηλό και έφτανε το 5%. Με απόφαση πάλι του ανώτατου δικαστηρίου της Καρλσρούης είχε επιβάλλει στο Βερολίνο να ρίξει το όριο στα 3%, που τώρα και αυτό καταρρίπτεται με την νέα απόφαση.
Πολλές χώρες της Ε.Ε δεν έχουν όριο εισόδου για τις ευρωεκλογές όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία.
Αναμένεται ότι η επαναστατική αυτή απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου θα προκαλέσει αλλαγές και στον ελληνικό εκλογικό νόμο.
Άραγε τι θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης τώρα που καταθέτει νόμο για τις αλλαγές εν όψει ευρωεκλογών, δηλαδή οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του