ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η είδηση για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδα έπιασε – λόγω και της προχωρημένης νυχτερινής ώρας – στον ύπνο το Βερολίνο. «Ξέραμε ότι γινόταν παλιότερα λόγος γι αυτό στην Αθήνα, αλλά δεν...
περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνει πραγματικότητα» έλεγε ραδιοσχολιαστής.
Αυτό αποτυπωνόταν και στα μέσα ενημέρωσης, οι αναλύσεις των οποίων μέχρι τη νύχτα της Παρασκευής αναλώνονταν σε υποθέσεις για το αν και πόσο οι έλληνες διαπραγματευτές θα αποδέχονταν την «γενναιόδωρη προσφορά των δανειστών» (Μέρκελ) για το επόμενο πεντάμηνο, ή για το αν τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Σαββάτου θα έδειχνε στην Ελλάδα την πόρτα του grexit. Για δημοψήφισμα ούτε κουβέντα.Γι αυτό και δεν ήταν έτοιμα να αντιδράσουν με σχόλια όταν άκουσαν για το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά περιορίστηκαν στην παρουσίαση του θέματος – αυτό όμως σε πρώτη θέση τόσο στις ειδήσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, όσο και των on line εκδόσεων των εφημερίδων.

Ανύπαρκτη ήταν η αντίδραση των πολιτικών. Η καγκελαρία είχε κατεβασμένα τα τηλέφωνα, το ίδιο και οι αρμόδιοι για τα οικονομικά θέματα πολιτικοί. Και το ερώτημα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ήταν, αν η πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού θα μεταθέσει τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του ελληνικού προβλήματος στο διάστημα μετά τις 5 Ιουλίου – ή, αν θα βάλει οριστικό τέρμα σε αυτές.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών.

«Η Ελλάδα εκβιάζει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος της γερμανικής Bild. Η εφημερίδα αναφέρει ότι προκειμένου να μη βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ενδεχόμενη χρεοκοπία –καθώς το τρέχον πρόγραμμα λήγει την Τρίτη-, η ΕΚΤ θα πρέπει να εγγυηθεί τη ρευστότητα των τραπεζών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του