ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ"... - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: "ΠΡΩΤΟ "ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ" Εντονη παρέμβαση από ΗΠΑ: o Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τ.Λιου ζήτησε "εδώ και τώρα" αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους από Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Σαπέν (UPD)

Νέα παρέμβαση, η πιο έντονη μέχρι στιγμής από τις ΗΠΑ: Στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον
Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του, αλλά και την Κ.Λαγκάρντ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, την Κυριακή, ο Τ.Λιού δήλωσε ότι 'Πρέπει να τελιεώσει εδώ και τώρα αυτή η κρίση. Βρείτε βιώσμη λύση με την Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών".
Ο κύριος Λιου στις συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, ζήτησε η λύση, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απόφαση για ελάφρυνση του χρέους.Νέα παρέμβαση, η πιο έντονη μέχρι στιγμής από τις ΗΠΑ: Στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του, αλλά και την Κ.Λαγκάρντ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, την Κυριακή, ο Τ.Λιού δήλωσε ότι 'Πρέπει να τελιεώσει εδώ και τώρα αυτή η κρίση. Βρείτε βιώσμη λύση με την Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών".

Ο κύριος Λιου στις συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, ζήτησε η λύση, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απόφαση για ελάφρυνση του χρέους.

Από τις ΗΠΑ μεταδίδεται ότι "Είναι η πιο έντονη παρέμβαση των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της λύσης"...


Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα δύσκολα για τους δανειστές ξεκινούν από αύριο στις ευρωπαϊκές αγορές όπου αναμένεται να χυθεί πολύ αίμα. Και σε επίπεδο κεφαλαιαγορών και σε επίπεδο ευρώ.

Ενώ τα προεόρτια θα ξεκινήσουν αργά το βράδυ σήμερα που αρχίζουν να λειτουργούν οι αγορές της Ασίας και θα φανεί παγκοσμίως η ζημιά που γίνεται από την άρνηση των δανειστών να δεχθούν την σκληρή, έστω, πρόταση των της κυβέρνησης.

Και το κυρίως "μενού" θα αρχίσει να σερβίρεται από την Τρίτη το βράδυ που θα πέσει το "κανόνι" των 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, μια παγκόσμια "πρωτιά"

Οι δανειστές, πάντως, πιστεύουν ότι σήμερα επιτεύχθηκε το πρώτο "τσαλάκωμα" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε τον έλεγχο στην κίνηση των τραπεζικών καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου (αν και παράγοντες της αγοράς στοισηματίζουν ότι ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων θα συνεχιστεί και αρκετά μετά από αυτή την ημερομηνία).

Η απόφαση του Eurogroup χθες, αποδείχθηκε καθοριστική. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίση αυτό που ήταν σχεδόν σίγουρο: Οτι οι δανειστές θα την τημωρούσαν με κλείσιμο της ρευστότητας. Κάποιοι έχουν φτάσει να ισχυρίζονται ότι το όλο σκηνικό απλά ήταν ένα "κόλπο" για να επιβληθεί στην Ελλάδα έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και να σταματήσει η μόνιμη δοαρροη κεφαλαίων εκτός Ελλάδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του