Βενιζέλος-Σαμαράς-Ντόρα πίεσαν Παυλόπουλο για συνταγματική εκτροπή


Συνεχείς πιέσεις δέχεται από χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να προχωρήσει σε πράξεις που θα ακυρώσουν την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα. Πρώτος που επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνοντάς του να αποτρέψει το δημοψήφισμα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σχεδόν απαίτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να το χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του δήλωσε πως δεν μπορεί να μπει σε ένα τέτοιο ρόλο, αλλά ο Βενιζέλος επέμενε να αναλύει τα νομικά επιχειρήματα τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος για να ματαιώσει την πολιτική κίνηση Τσίπρα. Όταν ο Βενιζέλος απέτυχε να εξασφαλίσει την συμφωνία του Προέδρου, τότε βγήκε και έκανε τη γνωστή δήλωση περί αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τηλεφώνησαν και ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας του να παραιτηθεί για να μην εξελιχθεί το δημοψήφισμα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να τους απάντησε πως διαφωνεί με αυτές τις μεθοδεύσεις.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οποίες αγγίζουν το όριο να αποτελούν θεσμικές εκτροπές προκειμένου να αποφευχθεί το δημοψήφισμα, δείχνουν πως η πολιτική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα μάλλον φέρνει σε δύσκολη θέση το μέτωπο της τρόικας εσωτερικού.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του